Rohos Mini Drive usb-stick beveiliging

Door: Robbin Ooijevaar | 01 september 2011 13:49

Apps & Software

Usb-sticks zijn handig, maar hebben één nare eigenschap: ze raken zoek. In dit geval wilt u natuurlijk niet dat iemand anders uw bestanden opent. Om dit tegen te gaan kunt een dure usb-stick aanschaffen met beveiliging (encryptie). Hetzelfde bereikt u ook met Rohos Mini Drive: maar dan helemaal gratis.

1. Installatie

Rohos Mini Drive maakt een beveiligd gedeelte aan op uw usb-stick. Alles wat u hier bewaart, wordt beveiligd met versleuteling (encryptie) en afgeschermd met een wachtwoord. Plaats uw usb-stick en open Start / Computer. Controleer de schijfletter die de usb-stick krijgt van Windows. In ons voorbeeld is dit G. Klik eventueel rechts op de schijf en kies Eigenschappen om de vrije schijfruimte te bekijken. Surf naar Rohos en download Rohos Mini Drive. Doorloop de installatie en start het programma. Rohos Mini Drive is gedeeltelijk Nederlandstalig, sommige termen zijn Engelstalig of slecht vertaald. Start Rohos Mini Drive op en klik op Encrypt USB drive om een beveiligde usb-stick aan te maken. Rohos Mini Drive tast de aanwezige bestanden op uw usb-stick niet aan.

Rohos Mini Drive maakt van elke usb-stick een beveiligde usb-stick.

Rohos Mini Drive maakt van elke usb-stick een beveiligde usb-stick.

2. Beveiliging aanmaken

Wijs de schijfletter aan van uw usb-stick (G) door op Kies te klikken. Bij Schijf details kunt u de eigenschappen van uw kluis aanpassen. We kiezen voor een omvang van 2048 MB (2 GB). De gekozen omvang dient aanwezig te zijn als vrije schijfruimte op uw usb-stick. Bevestig met OK en geef twee keer hetzelfde wachtwoord op. Met dit wachtwoord wordt de inhoud van uw 'geheime plekje' afgeschermd. Rohos Mini Drive maakt standaard een snelkoppeling op uw bureaublad naar de beveiligde omgeving. Bevestig met Maak schijf om Rohos Mini Drive aan het werk te zetten. Het aanmaken van de beveiligde kluis kan enkele minuten duren. Op uw eigen computer kunt u Rohos Mini Drive opstarten om in het beveiligde gedeelte te komen.

Geef de omvang op voor het beveiligde gedeelte op uw usb-stick.

3. Kluisbestand openen

Klik bij Favoriete schijf is niet verbonden op Schijf verbinden en geef uw wachtwoord op. De kluis gaat open en u krijgt u een extra schijfletter in de Windows verkenner (Computer). De standaard schijfletter van de kluis is R, maar dit kan afwijken. De extra schijfletter verschijnt dus naast de standaardschijfletter van de usb-stick. Als u de beveiligde stick gebruikt op een andere computer waar Rohos Mini Drive niet geïnstalleerd is, vindt u op het onbeveiligde gedeelte van uw usb-stick het bestand Rohos Mini Drive (Portable).exe. Dubbelklik hierop om Rohos Mini Drive te starten.

Het is belangrijk om de kluis netjes af te sluiten na gebruik en uw usb-stick niet plotseling los te trekken. Gebruik hiervoor de knop Verwijderen in het Rohos Mini Drive-programmavenster. De beveiligde schijf wordt hiermee ontkoppeld.

Rohos Mini Drive maakt een extra schijfletter aan: alles wat u hier bewaart, wordt automatisch veilig opgeslagen.

0 Reactie(s) op: Rohos Mini Drive usb-stick beveiliging

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.