Samsung: '3D-smartphone heeft toekomst'

Door: Elmar Rekers | 27 maart 2012 13:26

Nieuws

Hoewel de eerste 3D-smartphones van LG en HTC niet wisten uit te groeien tot een groot verkoopsucces, laat Samsung-topman Nick DiCarlo weten dat de fabrikant weldegelijk toekomst ziet in mobieltjes met 3D-functies.

Samsung heeft momenteel nog geen telefoon op de markt met een 3D-ondersteuning, maar volgens DiCarlo is dit enkel een kwestie van tijd. Met de almaar groeiende kracht van mobiele processors is het volgens hem goed mogelijk dat de smartphone binnenkort evolueert tot de centrale mediaspeler in huis.

"Er is niets dat uw telefoon tegenhoudt om de huidige mediaspeler te vervangen", vertelt productplanner DiCarlo tegenover website CNet.com. "Denk bijvoorbeeld aan een smartphone die 3D-videostreams gelijktijdig naar verschillende schermen kan sturen als een monitor en een televisie." Wanneer Samsung met zijn eerste 3D-smartphone zal komen maakt DiCarlo niet bekend.

Optimus 3D Max

LG heeft al enige ervaring met 3D-telefoons en laat tegenover CNet.com weten dat het bedrijf hier zeker meer door zal gaan. Echter meent ook LG's Henry Nho dat een sterke processor doorslaggevend zal zijn voor het succes van een dergelijk apparaat.

"Als u bijvoorbeeld video's en foto's schiet, moet de camera eigenlijk over de kracht beschikken om dit zowel in 2D als in 3D te doen. Zodoende kunt u later beslissen welke versie u wilt bekijken", aldus Nho. LG zal in april zijn Optimus 3D Max naar Europa brengen, waarmee de fabrikant meent te laten zien waar de mobiele 3D-technologie naartoe gaat.

0 Reactie(s) op: Samsung: '3D-smartphone heeft toekomst'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.