Samsung: 'Aanklachten Apple geen effect op uiterlijk Galaxy S III'

Door: Elmar Rekers | 22 mei 2012 12:47

Nieuws

De vele patentaanklachten van concurrent Apple hebben geen effect gehad op het ontwerp van Samsungs nieuwste smartphone, de Galaxy S III. Dat claimt althans ontwerper Chang Dong-hoon van Samsung.

Samsung werd het afgelopen jaar regelmatig door Apple voor het gerecht gesleept vanwege mogelijke patentovertredingen met gadgets als de Galaxy S II en de Galaxy Tab 10.1. Dat de onlangs onthulde Galaxy S III een geheel ander uiterlijk heeft dan zijn voorganger, is volgens het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern echter niet het gevolg van het juridische gesteggel.

"De veranderingen die we doorvoeren in het smartphone-ontwerp, zijn onderdeel van een vijfjarenplan. Het betreft hier dus niet een plotselinge ommezwaai", aldus ontwerper Dong-hoon tegenover iNews24. Volgens de Samsung-topman is de krommende afwerking van de Galaxy S III het resultaat van "honderden kleine verbeteringen" die op het ontwerp zijn doorgevoerd.

Patentinbreuk

Hoewel Samsung altijd stellig heeft ontkent dat er voor het ontwerp van gadgets is gekeken naar Apple-producten als de iPhone en iPad, is het bedrijf wel enkele malen schuldig bevonden aan patentinbreuk. Zo kondigde een Duitse rechter vorig jaar bijvoorbeeld een verkoopverbod af op de Galaxy Tab 10.1. Samsung stuurde de tablet vervolgens terug naar de tekentafel, waarna de Galaxy Tab 10.1N in de Duitse winkelschappen verscheen.

Eind mei zal de Galaxy S III in Nederland verschijnen. De kans dat Apple bezwaar gaat maken tegen het design is echter klein. In tegenstelling tot de Galaxy S II vertoont de smartphone namelijk maar weinig overeenkomsten met de iPhone 4S.

0 Reactie(s) op: Samsung: 'Aanklachten Apple geen effect op uiterlijk Galaxy S III'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.