Samsung boekt recordwinst door smartphones

Door: Elmar Rekers | 27 januari 2012 11:18

Video

Samsung heeft in het vierde kwartaal een operationele winst geboekt van 3,6 miljard euro (5,3 biljoen won), een absoluut record. Dat blijkt uit de officiële kwartaalcijfers die het Zuid-Koreaanse bedrijf vrijdag bekend maakte.

Samsung laat weten dat de nettowinst in het laatste kwartaal van 2011 uitkwam op 2,7 miljard euro (4 biljoen won). Hiermee valt de winst 17 procent hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Samsung deed eerder deze maand al een schatting naar de positieve kwartaalcijfers en deze werden vrijdag grotendeels bevestigd.

Ook zag het elektronicaconcern de omzet in het vierde kwartaal flink stijgen. Met zo'n 32 miljard euro (47,3 biljoen won) valt deze 13 procent hoger uit dan een jaar eerder. Samsung laat weten dat het een recordkwartaal heeft gedraaid en dat dit voornamelijk te danken is aan de sterke smartphone-verkoop.

Nu Samsung het vierde kwartaal heeft afgesloten kan ook de balans over heel 2011 worden opgemaakt. Zo blijkt dat er een totale omzet van 112 miljard euro (165 biljoen won) is gedraaid en dat de nettowinst uitkomt op 9,3 miljard euro (13,7 biljoen won). Hiermee valt de winst overigens wel 15 procent lager uit dan in 2010.

Prognose 2012

Samsung sloot de presentatie van de kwartaalcijfers af met een prognose voor 2012. Zo verwacht het bedrijf dat diens mobiele-tak dit jaar aanzienlijk zal groeien door de komst van nieuwe producten en de introductie van nieuwe marktsegmenten. Daarnaast verwacht Samsung dat ze vooral rond de Olympische Spelen in Londen flink wat Smart TV's van de hand zullen doen.

0 Reactie(s) op: Samsung boekt recordwinst door smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.