Samsung en Google lanceren Chromebook voor 250 dollar

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 19 oktober 2012 13:29

Apps & Software

Samsung en Google hebben een nieuwe Chromebook onthuld, welke voor 250 dollar over de toonbank zal gaan. De laptop draait op Chrome OS, weegt ruim 1 kilogram en beschikt over een ARM-chip.

De nieuwe Chromebook heeft een 11,6 inch-display met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het apparaat draait, net als veel tablets en smartphones, op een ARM-processor (dualcore) van Intel. De Chromebook is 22 millimeter dik en weeg 1,1 kilogram.

Verder zit er 2 GB aan RAM in het systeem en heeft het een opslagcapaciteit van 16 GB. Daarnaast krijgen gebruikers gedurende twee jaar gratis 100 GB aan opslag in Googles cloud-dienst Google Drive. Ook is er een SD-kaartlezer aanwezig, een hdmi-poort en aansluitingen voor usb 2.0 en usb 3.0. De batterijduur belooft uit te komen op 6,5 uur.

Ultrabooks

Met een prijsniveau van 250 dollar lijken de fabrikanten te willen gaan concurreren met tablets. Ook duiken ze hiermee ver onder de prijs van ultrabooks, waarvan onlangs duidelijk werd dat fabrikanten ze maar moeilijk weten te slijten. Een Europese lancering is inmiddels bevestigd, maar over een datum wordt nog niet gesproken.

[youtube]S95J5BowMmk[/youtube]

0 Reactie(s) op: Samsung en Google lanceren Chromebook voor 250 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.