Samsung Galaxy Nexus

Door: Joris Peterse | 30 maart 2012 12:11

Apps & Software

De eerste smartphone met Ice Cream Sandwich is de Galaxy Nexus, gemaakt door Samsung en Google. Qua uiterlijk doet hij denken aan een kruising tussen de vorige Google- en Samsung-smartphone: de Nexus S, en de niet onterecht populaire Samsung Galaxy S II. Het toestel heeft een bijzonder groot scherm (4,65 inch, HD ready), afgeronde hoeken en een subtiel gebogen vorm. Opvallend is dat er geen knoppen zichtbaar zijn. Deze zitten softwarematig in het toestel verwerkt en verschijnen wanneer nodig. Onder het scherm zit een subtiel ledlichtje, dat bij meldingen langzaam knippert. Wij vinden het de mooiste smartphone die we tot nu toe in onze handen hebben gehad.

Onder de schil

Qua specificaties zijn er twee teleurstellingen. De camera telt maar vijf megapixel en de opslagruimte is gelimiteerd tot 16 GB, zonder dat er een mogelijkheid is om uit te breiden met een geheugenkaart. Wanneer u gebruikmaakt van (Google-)clouddiensten voor de opslag van bijvoorbeeld uw muziek en foto's is dit prima. Maar maakt u hier liever geen gebruik van - bijvoorbeeld vanwege de hoge kosten van mobiel internet - dan is 16 GB best krap. De processor van 1,2 GHz en het werkgeheugen van 1 GB zijn wel prima. Opvallend is dat het toestel qua specificaties (op de schermgrootte na) ongeveer gelijk is aan de Galaxy S II, die toch al sinds de zomer van 2011 verkrijgbaar is. Toch heeft de Galaxy Nexus enkele grote voordelen. Ten eerste het eerder genoemde uiterlijk, ten tweede is de 'kale' versie van Android 4.0, zonder toevoegingen van smartphonefabrikanten in onze ogen een grote plus. Hierdoor kunt u uw toestel geheel naar eigen smaak inrichten en instellen, zonder vervelende opgedrongen diensten, beperkingen of applicaties. Ondanks dat de camera slechts vijf megapixel telt, reageert hij bijzonder snel. Er zit nauwelijks vertraging in, waardoor u bewegende objecten makkelijk vastlegt. Na het nemen van de foto is de camera direct klaar voor een volgende foto.

De Galaxy Nexus is de beste Android-smartphone van dit moment, maar weet geen afstand te nemen van de Galaxy S II. Bovendien heeft de Galaxy S II een prettiger prijskaartje. Voor prijsbewuste mensen is laatstgenoemde dus een beter alternatief. Bent u op zoek naar de beste en mooiste Android-telefoon van het moment, dan komt u al snel uit bij de Samsung Galaxy Nexus.

Het nieuwe paradepaardje van Googles mobiele besturingssysteem.

Samsung Galaxy Nexus

Straatprijs los toestel € 549,-

Processor 1,2 GHz

Geheugen 1 GB RAM

Opslag 16 GB

Scherm 4,65 inch (11,8 cm) Super Amoled (1280 x 720)

Camera 5 megapixel

OS Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Accu 1750 mAh

Communicatie Bluetooth 3.0, 802.11b/g/n, gps, NFC

Formaat 13,6 x 6,8 x 0,9 cm (h x b x d)

Gewicht 135 gram

Oordeel 9/10

Pluspunten

Schone versie van Ice Cream Sandwich

Snelle camera

Uiterlijk

Minpunten

Opslaggeheugen niet uit te breiden

Batterijduur

Kwaliteit foto's valt tegen

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy Nexus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.