Samsung Galaxy Note 10.1 in aantocht

Door: Elmar Rekers | 27 februari 2012 08:51

Nieuws

Samsung heeft maandag op het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy Note 10.1 aangekondigd. Een 10,1 inch-tablet die net als de eerste Note met een zogenoemde S-pen bestuurd kan worden.

De Galaxy Note 10.1 heeft een 1,4 GHz dualcore-processor, 1 GB aan RAM en draait op Android 4.0 met Samsungs eigen Touchwiz-sausje. Het scherm is van het kaliber WXGA en heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. In tegenstelling tot de 5,3 inch Galaxy Note kan deze nieuwe tablet niet als telefoon gebruikt worden.

Stylus

Achterop het digitale notitieblok zit een 3 megapixel camera en aan de voorkant is een 2 megapixel lens aanwezig voor onder meer videobellen. De meegeleverde stylus kan bijvoorbeeld gebruikt worden om geschreven notities te maken en is volgens de fabrikant uitermate geschikt voor het aanpassen van digitale foto's. Nieuwe applicaties Photoshop Touch en Ideas zullen voorgeïnstalleerd staan en maken eveneens gebruik van het pennetje.

De Galaxy Note 10.1 komt beschikbaar met 16, 32 of 64 GB aan opslagcapaciteit. Daarbij is er een microSD-kaartlezer aanwezig om het geheugen eventueel uit te breiden. Wanneer de nieuwe Note beschikbaar komt is nog onduidelijk. Ook heeft Samsung nog niets bekend gemaakt over de prijs van deze tablet.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy Note 10.1 in aantocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.