Samsung: 'Galaxy Note ruim 5 miljoen keer verscheept'

© PXimport

Samsung: 'Galaxy Note ruim 5 miljoen keer verscheept'

Geplaatst: 28 maart 2012 - 05:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

In de eerste vijf maanden na de lancering is de Galaxy Note ruim vijf miljoen keer verscheept. Dat maakt fabrikant Samsung woensdag bekend.

Eind december werd bekend dat de Galaxy Note de mijlpaal van één miljoen verscheepte units had bereikt, en het succes van de grote smartphone is volgens Samsung gestaag blijven groeien. Het gaat hier dus om het aantal toestellen dat Samsung heeft verscheept, en niet de Notes die daadwerkelijk zijn verkocht.

Tablet en smartphone

De Galaxy Note is met zijn 5,3 inch-scherm (800 x 1280 pixels) een kruising tussen een tablet en een smartphone. Het toestel draait op een 1,4 GHz dualcore-processor, heeft 1 GB aan RAM en beschikt over een 8 megapixel camera. Het apparaat draait momenteel op Android 2.3 maar zal in het tweede kwartaal een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) krijgen.

Eind februari kondigde Samsung ook een 10,1 inch-Galaxy Note aan. Deze tablet wordt, net als de kleine Galaxy Note, geleverd met een stylus. Deze tablet kan in tegenstelling tot de 5,3 inch-Note niet gebruikt worden als telefoon. Wanneer de Galaxy Note 10.1 in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten