Samsung Galaxy S III

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 06 juni 2012 12:55

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

De voorloper van de Galaxy S III was (niet onterecht) het best verkopende toestel van 2011. Samsung wil dit succes evenaren met een smartphone die met name opvalt vanwege het grote 4,8 inch scherm. De grootste vernieuwing zit echter in het besturingssysteem.

De Galaxy S II was vooral vernieuwend op het gebied van hardware dankzij het grote scherm, de 1,2GHz-dualcore-processor en 1 GB aan geheugen. Het liet de concurrentie in één klap ver achter zich. De Galaxy S III maakt ten opzichte van zijn voorloper een flinke stap vooruit: het 4,8inch-scherm (1280 x 720) is enorm, de processor heeft maar liefst vier kernen op een snelheid van 1,4 GHz en de batterijcapaciteit is verhoogd tot 2100 mAh. Toch slaat het qua hardware geen gat met de concurrentie. De grootste Android-concurrent HTC One X, kan bijvoorbeeld prima meekomen.

De Galaxy S III is naast in het blauw, ook in het wit verkrijgbaar.

De grootste vernieuwing van de Galaxy S III zit in het besturingssysteem. TouchWiz (de schil die Samsung over Googles besturingssysteem Android legt) is flink bijgewerkt. Natuurlijk is dit niet alleen beperkt gebleven tot het besturingssysteem zelf, ook standaardonderdelen als Mail, Contacten, Klok en Instellingen hebben een Samsung-uiterlijk. Samsung wil zijn smartphones uit de doos al zo compleet mogelijk afleveren, en dat is gelukt. Fijn dat er hierbij ook geen bloatware meer aanwezig is, vrijwel alles is door Samsung zelf ontwikkeld, en de toevoegingen zijn talrijk: spraakaansturing met S Voice (Samsungs alternatief voor Siri), memo- en agenda-apps, gezichtsherkenning, pop-up play (waarmee u het formaat van een videovenster kunt verkleinen om tegelijkertijd andere dingen te doen op smartphone zoals WhatsApp'en) en veel mogelijkheden met bewegingsaansturing. Het meest enthousiast zijn we echter over de Smart Stay-functie, waarmee het scherm aan wordt gehouden zolang u ernaar kijkt. Dit wordt in de gaten gehouden door de camera aan de voorzijde. Helaas vond Samsung het nog wel nodig om de (afschuwelijke) computersynchronisatietool Kies! en Kies! Air in te bouwen, hoewel het gelukkig geen verplichte kost meer is.

De S Planner-widget van Samsung is erg prettig.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy S III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.