Samsung Gear 360 schiet HD-beelden in 360 graden

Door: jeffrey-noordermeer | 21 februari 2016 19:00

Nieuws

Samsung kondigt de gear 360 aan op het Mobile World Congress in Barcelona. De Gear 360 is een camera waarmee je, zoals de naam al doet vermoeden, in 360 graden beelden en foto's kunt schieten.

"De Gear 360 van Samsung is bedoeld om de ervaringen van de gebruiker te bevorderen en om het creëren van foto's en video's te vergemakkelijken", zo claimt Samsung tijdens de introductie. De camera is voornamelijk gericht op de reizende festivalbezoeker, maar het is voor veel meer dan dat te gebruiken. Samsung zegt de Gear 360 in te zetten voor de 'Galaxy-experience' zodat gebruikers de maker kunnen worden van hun eigen VR-content, om deze vervolgens te bekijken met de Gear VR.

Gear 360 is compact

De Samsung Gear 360 is uitgerust met maar liefst twee fisheye-lenzen en deze hebben beide een 15 megapixel-sensor waarmee HD videobeelden opgenomen kunnen worden. Naast video is er 30 megapixel beschikbaar voor het schieten van foto's. Dit geheel in 360 graden. De Gear 360 maakt gebruik van een Bright Lens F2.0.

De Gear 360 is met 153 gram behoorlijk licht en heeft een rond uiterlijk. Hierdoor is het makkelijk om de camera overal mee naartoe te nemen. Hij is erg makkelijk onderweg te gebruiken, maar heeft ook zo zijn voordelen voor binnenshuis activiteiten. Het brengt namelijk een tripod-standaard met zich mee en is compatibel met verschillende accesoires.

De Galaxy Experience

Samsung wil met de Gear 360 laten zien waar de focus ligt. Samsung hamert steeds meer op het contact tussen de gebruikers onderling. Wanneer de Gear 360 gesynchroniseerd is met een smartphone van Samsung, kunnen de gebruikers live bekijken wat er wordt opgenomen. Ook zal de Gear 360 ervoor zorgen dat, wanneer er iets gefilmd wordt, dit automatisch op je smartphone wordt getoond. Hierbij krijgt de gebruiker de mogelijkheid om de beelden op te slaan en ze te delen via Facebook, YouTube of zelfs Google Streetview.

Uiteraard maakt Samsung het mogelijk om de eigen gemaakte content direct te bekijken met de Gear VR-bril. Dit zal allemaal mogelijk gemaakt worden door een mobiele applicatie die te downloaden zal zijn via Galaxy Apps of Google Play en ook zal er pc-software voor uitkomen. Hiermee krijgt de gebruiker nog meer mogelijkheden om zijn materiaal te bewerken.

Releasedatum en prijs Gear 360

De Gear 360 zal compatibel zijn met een selectie van Samsung producten, waaronder: de Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Note 5, Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge.

Het is nog onbekend wat de Gear 360 zal moeten gaan kosten. Wel weten we dat Samsungs nieuwe 360 graden-camera beschikbaar zal zijn vanaf het tweede kwartaal van 2016.

0 Reactie(s) op: Samsung Gear 360 schiet HD-beelden in 360 graden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.