Samsung introduceert Galaxy Note 8.0

© PXimport

Samsung introduceert Galaxy Note 8.0

Geplaatst: 24 februari 2013 - 10:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:07

Elmar Rekers

Samsung heeft zondag, een dag voor aanvang van het Mobile World Congress, de Galaxy Note 8.0 aangekondigd. De kleine tablet moet de concurrentie aangaan met de iPad mini van Apple en Googles Nexus 7.

Met de 8 inch-tablet voegt Samsung weer eens een nieuw schermformaat toe aan zijn rijke portfolio tablets en smartphones.Net als andere apparaten uit de Note-lijn, is ook de Galaxy Note 8.0 voorzien van een stylus. De nieuwe Galaxy Note is iets groter en zwaarder dan de iPad mini van Apple.

De Android 4.2-tablet draait op een quadcore-processor (1,6GHz) en heeft 2 GB aan RAM. Verder is er 16 of 32 GB aan geheugen beschikbaar en biedt de batterij een capaciteit van 4600mAh. Het 8 inch-scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Achterop zit nog een 5 megapixel-camera, de camera aan de voorkant heeft een 1,3 megapixel-sensor.

S Pen

Samsung laat weten dat het enkele verbeteringen heeft doorgevoerd op de S Pen, de stylus die met de tablet wordt meegeleverd. Zo detecteert het scherm de pen nu ook wanneer deze vlak boven het scherm hangt, waardoor bijvoorbeeld voorvertoningen van afbeeldingen of video gegeven kunnen worden.

De Galaxy Note 8.0 verschijnt wereldwijd in het tweede kwartaal. Wat het apparaat in Nederland zal kosten kan Samsung nog niet melden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten