Samsung introduceert goedkope Galaxy-smartphones

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 februari 2013 15:42

Nieuws

Samsung heeft dinsdag twee goedkope smartphones aangekondigd binnen de Galaxy-lijn. Deze Galaxy Young en Galaxy Fame hebben veel weg van de succesvolle Galaxy S III en zullen dit voorjaar in Nederland verschijnen.

Met de Young en Fame houdt Samsung qua design vast aan de weg die is ingeslagen met de Galaxy S III. De telefoons hebben echter een aanzienlijk scherper prijskaartje dan de S III, wat logischerwijs betekent dat er flink is ingeleverd op het gebied van hardware en functies.

Zo heeft de Galaxy Fame een 3,5 inch-beeldscherm, 5 megapixel-camera, 4 gigabyte geheugen en een 1 GHz-processor. Wel draait de Fame op het relatief nieuwe Android 4.1 (Jelly Bean) waar Samsung zijn eigen TouchWiz-interface overheen heeft gelegd. De Galaxy Fame zal voor 229 euro in de winkels verschijnen en komt beschikbaar in wit en blauw.

Kleinste Galaxy

De Galaxy Young is met zijn 169 euro nog een stukje goedkoper dan de Fame en gericht op jongeren. Het beeldscherm meet 3,3 inch en is dus aan de kleine kant. De camera heeft een 3 megapixel-sensor aan boord. Verder draait deze telefoon, net als de Fame, op een 1 GHz-processor en is ook hier 4 GB aan opslagruimte beschikbaar. Op beide toestellen kan het geheugen overigens worden uitgebreid met een microSD-kaartje. De Galaxy Young zal verkrijgbaar zijn in wit, blauw, rood en zilver.

Samsung voorziet de toestellen uit zijn Galaxy-productlijn al enige tijd van een soortgelijk uiterlijk. Het design, waarbij de nadruk ligt op ronde vormen en lichte materialen, werd vorig jaar geïntroduceerd met de Galaxy S III. Vervolgens werden ook toestellen als de Note 2, S III Mini en Galaxy Premier van deze vormgeving voorzien.

0 Reactie(s) op: Samsung introduceert goedkope Galaxy-smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.