Samsung kondigt Galaxy S III officieel aan

© PXimport

Samsung kondigt Galaxy S III officieel aan

Geplaatst: 3 mei 2012 - 16:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Samsung heeft donderdag de Galaxy S III officieel aangekondigd. Het nieuwe Android-vlaggenschip van Samsung heeft een quadcore-processor, 1 GB aan RAM en een HD Super Amoled-scherm van 4,8 inch.

Na maanden van geruchten en speculaties heeft Samsung donderdagavond de langverwachte opvolger van de Galaxy S II uit de doeken gedaan tijdens een evenement in Londen. De Android 4.0-smartphone weegt 133 gram, is 8,6 millimeter dik en lijkt qua design veel op de eveneens door Samsung ontwikkelde Galaxy Nexus.

Onder de motorkap heeft Samsung een 1,4 GHz Exynos 4-processor ingebouwd met vier kernen. Het 4,8 inch-display is van het type HD Super Amoled en heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder zit er een 8 megapixel camera achterop de telefoon, is er een front-facing camera van 1,9 megapixel aanwezig en ondersteunt het apparaat Bluetooth 4.0 en nfc.

S Voice

Zoals verwacht heeft Samsung Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) weer van zijn eigen TouchWiz-interface voorzien. Hierbij zijn wel enkele nieuwe bewegingsgevoelige besturingsopties toegevoegd. Daarnaast introduceert Samsung met de Galaxy S III ook de S Voice stembesturing. Deze spraakgestuurde assistent lijkt overigens veel op Siri van de iPhone 4S.

Samsung zal de Galaxy S III eind mei in Europa lanceren. Het toestel komt dan beschikbaar met 16 of 32 GB aan opslagcapaciteit. Dit kan overigens worden uitgebreid middels een micro-sdkaartje. Over een prijs is op het moment van schrijven nog niets bekend.

[youtube]_JkkkdH6zTQ[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten