Samsung lanceert 55 inch oled-tv in tweede helft 2012

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 mei 2012 13:24

Nieuws

Samsung heeft donderdag een releaseperiode en prijskaartje aan zijn eerste oled-tv gehangen. Het scherm van 55 inch zal in de tweede helft van 2012 verschijnen en gaat omgerekend zo'n zevenduizend euro kosten.

Met de ES9500-serie introduceert Samsung zijn eerste oled-televisielijn. Het apparaat werd eerder dit jaar op de CES-beurs onthuld en tijdens de World Fair in Zuid-Korea werd er donderdag eindelijk meer informatie gegeven. Zo meldt de fabrikant dat het toestel in het thuisland voor ruim tienmiljoen Koreaanse won over de toonbank zal gaan, omgerekend bijna zevenduizend euro.

In tegenstelling tot lcd-televisies worden bij oled-tv's de pixels afzonderlijk van elkaar verlicht. Dit zorgt volgens Samsung voor een kleurenweergave die twintig procent beter is. Daarnaast beschikt de ES9500 over de Smart Dual View-functie, welke het voor twee gebruikers mogelijk maakt om naar verschillende beelden (2D) te kijken met een 3D-bril.

Wereldwijd

Samsung voorziet de tv verder van alle snufjes die in hun andere high-end Smart-tv's te vinden zijn. Zo is spraakbesturing beschikbaar, herkent het toestel bewegingen en zijn er tal van apps te gebruiken. Samsung maakt wel de kanttekening dat oled-tv's pas over twee tot drie jaar volledig door de markt zullen zijn opgenomen.

De ES9500 verschijnt later dit jaar dus in Zuid-Korea. Wanneer de eerste oled-tv's naar Nederland komen is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Samsung lanceert 55 inch oled-tv in tweede helft 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.