Samsung lanceert Galaxy Gear smartwatch

Door: Elmar Rekers Elmar | 04 september 2013 23:09

Nieuws

Samsung heeft woensdag in Berlijn de langverwachte Galaxy Gear smartwatch aangekondigd. De nieuwe gadget zal op 25 september beschikbaar komen in geselecteerde landen. Adviesverkoopprijs: 299 euro.

Het slimme horloge van Samsung houdt de drager onder meer op de hoogte van binnengekomen berichten en kan gesprekken aannemen. Daarbij is het apparaat voorzien van een ingebouwde camera en verschillende sensoren. De 1,9 megapixel-camera noemt Samsung 'Memographer'. Volgens de fabrikant is de lens vooral geschikt voor het snel schieten van spontane foto's en video's, zonder dat hier een smartphone voor nodig is.

Klein touchscreen

Door over het 1,63 inch-scherm te swipen, bladert de gebruiker door de verschillende functies.

Gear werkt volgens Samsung nauw samen met de Galaxy-smartphones. "Alle technologie die belangrijk voor je is, nu te zien in een eenvoudige oogopslag", aldus Samsung tijdens de persconferentie in Berlijn.

Smart Relay is een functie die de Galaxy Gear laat communiceren met Samsung's Galaxy-smartphones. Sterker nog, de Gear kan enkel communiceren met smartphones van Samsung. Als er een bericht wordt geopend op de Gear, zal deze automatisch op het smartphonescherm verschijnen als deze tevoorschijn wordt gehaald.

Bellen met de Galaxy Gear

Gear maakt het verder mogelijk om telefoongesprekken te voeren. De microfoon en speaker zitten in de sluiting van de polsband verwerkt. Ook zijn er apps voor de Gear beschikbaar. Deze moeten wel specifiek ontwikkeld worden voor de Gear. Hiervoor is een speciale Gear App Store in het leven geroepen.

De Gear is gebouwd van roestvrijstaal en beschikt over een kunststof polsband. Deze band komt beschikbaar in zes verschillende kleuren. Wanneer het apparaatje precies in Nederland beschikbaar komt, is nog onduidelijk. Wel is er al een adviesprijs bekend: 299 euro.