Samsung lanceert Galaxy Note 10.1 deze week in Nederland

Door: Elmar Rekers | 06 augustus 2012 11:21

Apps & Software

Samsung lanceert zijn nieuwe tablet, de Galaxy Note 10.1, deze week in Nederland. Het apparaat zal verkrijgbaar zijn vanaf 479 euro en moet onder meer de concurrentie aangaan met de nieuwe iPad van Apple.

Nederland is hiermee een van de eerste landen waar Samsung de Galaxy Note 10.1 beschikbaar stelt. De tablet werd in februari al aangekondigd, maar over een releasedatum van de tablet, die gezien kan worden als de grote broer van de Galaxy Note-smartphone, was tot op heden nog niets bekend.

De Galaxy Note 10.1 draait op een 1,4 GHz quadcore-processor, is 8,9 millimeter dun en heeft een scherm van 10,1 inch (1280 x 800 pixels). Het apparaat beschikt over 16 GB aan geheugen, wat kan worden uitgebreid middels een microSD-kaartje. Samsung levert de tablet met een speciale stylus (de S Pen), welke gebruikt wordt om op het apparaat te tekenen en te schrijven. Dit pennetje kan worden opgeborgen in een speciale gleuf aan de zijkant.

Multiscreen werken

Softwarematig claimt Samsung een aantal grote vernieuwingen te hebben doorgevoerd. Zo zal het door de zogenoemde multiscreen-techniek mogelijk worden om twee applicaties naast elkaar te gebruiken op het scherm. Zo kan er bijvoorbeeld gesurft worden in de browser terwijl er aantekeningen gemaakt worden in een tekstdocument.

De tablet, die op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) draait, zal ergens deze week in de winkelschappen verschijnen. Het wifi-model is verkrijgbaar voor 479 euro, terwijl voor de 3G-versie 599 euro moet worden neergeteld.

0 Reactie(s) op: Samsung lanceert Galaxy Note 10.1 deze week in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.