Samsung lanceert Galaxy Note II met Android Jelly Bean

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 augustus 2012 19:37

Nieuws

Samsung heeft woensdag, zoals geruchten al deden vermoeden, de Galaxy Note II onthuld. De smartphone beschikt over een 5,5 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels.

De Galaxy Note II werd officieel gepresenteerd tijdens een persconferentie op de IFA-beurs. Het 5,5 inch-display op de Galaxy Note II is van het kaliber HD Super Amoled. Samsung heeft de telefoon verder voorzien van een 3100 mAh-batterij en een quadcore Exynos-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz.

Het grote toestel draait op Android 4.1 (Jelly Bean) dat door Samsung uiteraard weer voorzien is van diens eigen TouchWiz-interface. Achterop de telefoon zit Samsungs bekende 8 megapixel camera, waarmee onder meer 1080p video's geschoten kunnen worden.

Galaxy S III

Waar de eerste Galaxy Note over veel uiterlijke kenmerken van de Galaxy S II beschikte, heeft de Galaxy Note II veel weg van de eerder dit jaar verschenen Galaxy S III. Zo vinden we op de Note II dezelfde afgeronde hoeken terug en is ook de zilverkleurige rand weer aanwezig. De Note II is 9,4 millimeter dik.

Samsung claimt dat er op de stylus voor de Galaxy Note II veel verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is er nu een rubberen punt ingebouwd, wat volgens de fabrikant een natuurlijkere manier van schijven moet realiseren. Daarnaast kunnen gebruikers commando's aan bepaalde bewegingen met de S Pen toewijzen, en zal de telefoon de gebruiker alarmeren als de stylus ergens wordt vergeten.

De Galaxy Note II zal beschikbaar komen in de kleuren 'Titanium Grey' en 'Marble White'. Qua geheugen kan er gekozen worden voor 16, 32 en 64 GB. Een release zal in het vierde kwartaal van 2012 plaatsvinden.

0 Reactie(s) op: Samsung lanceert Galaxy Note II met Android Jelly Bean

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.