Samsung lanceert Galaxy S4 Zoom met 10x optische zoom

© PXimport

Samsung lanceert Galaxy S4 Zoom met 10x optische zoom

Geplaatst: 12 juni 2013 - 07:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Redactie ID.nl

Is het een smartphone, een fotocamera of beide? Samsung heeft vandaag officieel de Galaxy S4 Zoom aangekondigd. De smartphone is een variant op vlaggenschip smartphone Galaxy S4, maar met met een veel betere camera met 10x optische zoom en 16 megapixel sensor.

Volgens Samsung moet de S4 Zoom bruikbaar zijn als smartphone, maar ook als compactcamera. De camera heeft een sensor van 16 megapixels met 10x optische zoom. De camera is verder voorzien van optische beeldstabilisatie en een Xenon-flitser.

De S4 Galaxy Zoom zou volgens Samsung dus echt "het beste van twee werelden" moeten zijn, volgens CEO JK Shin is er geen enkel compromis gemaakt. Handig voor fotofanaten die niet met twee apparaten willen rondlopen?

Samsung heeft eerder een aanzet gedaan voor een "beste van twee werelden" apparaat met de Samsung Galaxy Camera. Dat apparaat was echter veel te groot en te lomp voor in je broekzak, en je kon er ook niet mee bellen (wel Skypen).

Specificaties

De Samsung Galaxy S4 Zoom draait op Android 4.2.2 en in de basis is het telefoongedeelte een Galaxy S4 mini, schrijft Engadget. Het apparaat is voorzien van een 4,3 inch beeldscherm, een 1,5Ghz dualcore processor, 8 gigabyte intern geheugen dat via microSD is uit te breiden en een 1,9 MP camera aan de voorzijde.

 

© PXimport

Spannende nieuwe gimmick aan het apparaat is de zogeheten "Zoom Ring". Daarmee kun je, zelfs terwijl je aan het bellen bent, foto's delen of switchen van camera instelling.

Het apparaat zal ergens deze zomer in de UK verkrijgbaar zijn, bronnen uit Rusland melden dat de verschijningsdatum in juli zal liggen. Het prijskaarje? Rond de 600 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten