Samsung lanceert NFC-stickers voor Galaxy-smartphones

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 juni 2012 10:16

Apps & Software

Samsung zal met zogenoemde NFC-tags komen voor Galaxy-toestellen die over deze communicatie-chip beschikken. Hiermee krijgen de smartphones dezelfde functies als de nieuwe Xperia-toestellen van Sony.

De TecTiles, zoals Samsung de NFC-stickers noemt, maken het voor gebruikers mogelijk om bepaalde functies en instellingen op het toestel te activeren wanneer deze tegen de sticker wordt gehouden. Doordat de TecTile-tags door de gebruiker te programmeren zijn kunnen veelgebruikte configuraties eenvoudig worden ingeschakeld.

De speciale stickers werken samen met de nieuwe TecTile-app uit de Play Store. Hierin kan worden aangegeven welke acties de stickers moeten oproepen. Door vervolgens de sticker aan te tikken met het toestel is het bijvoorbeeld mogelijk om het geluid uit te zetten wanneer men op het werk komt, of de Bluetooth-verbinding in te schakelen als men in de auto stapt.

Sony Smart Tags

Deze toepassing voor de ingebouwde NFC-chip lijkt te zijn afgekeken van Sony, die eerder al Smart Tags lanceerde voor zijn Xperia-telefoons. De TecTile-tags van Samsung zijn vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop. Of de stickers ook richting Nederland komen is nog onduidelijk.

De TecTile-stickers zijn compatibel met Samsung's Galaxy S III, Galaxy Nexus en Galaxy S.

0 Reactie(s) op: Samsung lanceert NFC-stickers voor Galaxy-smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.