Samsung onthult Exynos 4-processor voor Galaxy S III

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 april 2012 09:35

Internet & Thuis

Samsung doet donderdag de Exynos 4 Quad-processor uit de doeken. Deze 1,4 GHz quadcore cpu, gebaseerd op de Cortex A9, zal gebruikt worden in de aankomende Galaxy S III.

"De Exynos 4 Quad is inmiddels in productie genomen en zal gebruikt worden in Samsungs volgende Galaxy-smartphone die officieel wordt aangekondigd in mei", laat de fabrikant weten over de 32nm chip. Qua formaat is de nieuwe cpu gelijk gebleven aan diens dualcore voorganger.

Zuiniger

Naast de snelheid van de nieuwe Exynos blaast Samsung hoog van de toren over de zuinige manier waarop deze met energie omgaat. De chip zou twintig procent zuiniger zijn dan zijn voorganger. Dit onder meer omdat cores automatisch worden uitgeschakeld wanneer deze niet in gebruik zijn.

"Samsungs volgende Galaxy-apparaat biedt prestaties zonder compromissen en heeft revolutionaire multitasking functies", zegt Hankil Yoon, vicepresident van product strategy bij Samsung. Doordat het formaat van de chip gelijk is gebleven, en deze pin-compatibel is, zouden fabrikanten bestaande smartphone-ontwerpen eenvoudig kunnen voorzien van een upgrade.

Samsung zal de Galaxy S III op 3 mei officieel aankondigen tijdens een persconferentie in Londen.

0 Reactie(s) op: Samsung onthult Exynos 4-processor voor Galaxy S III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.