Samsung onthult Galaxy Grand met 5 inch-scherm

Door: Elmar Rekers Elmar | 18 december 2012 09:12

Nieuws

Samsung heeft dinsdag de Galaxy Grand aangekondigd. Een nieuwe Android 4.1-smartphone binnen de succesvolle Galaxy-lijn, welke over een groot 5 inch-beeldscherm beschikt en twee simkaarten kan dragen.

Het 5 inch-scherm van de Galaxy Grand heeft een resolutie van slechts 480 x 800 pixels. Daarbij draait de telefoon op een dualcore-processor, waar toestellen als de Galaxy S III en Galaxy Note II over een quadcore cpu beschikken. De prijs van de Grand zal vermoedelijk dan ook wat lager liggen dan de toptoestellen van Samsung.

Twee simkaarten

Qua design lijkt de Grand veel op de S III. De smartphone wordt geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean) en 8 GB aan opslagcapaciteit. Dit laatste kan worden uitgebreid middels een microSD-kaartje. Samsung zegt ook een variant van de Galaxy Grand op de markt te brengen die twee simkaarten kan dragen.

Over een lanceringsdatum van de Galaxy Grand maakt Samsung nog niets bekend. Tegenover website Nu.nl laat de fabrikant echter al weten dat de smartphone niet beschikbaar zal komen in Nederland.