Samsung onthult Galaxy Tab 2

Door: Elmar Rekers | 13 februari 2012 13:52

Nieuws

Samsung onthult maandag de Galaxy Tab 2 met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het betreft hier de officiële opvolger van de originele Galaxy Tab uit 2010.

De nieuwe Android 4.0-tablet heeft net als de originele Galaxy Tab een 7 inch-beeldscherm (1024 x 600 pixels). De Galaxy Tab 2 beschikt verder over een 1 GHz dualcore-processor, 1 GB aan RAM en een 3 megapixel camera aan de achterzijde.

De Galaxy Tab 2 is met zijn 10,5 millimeter iets dikker dan de meest recente tablets van Samsung. Gebruikers kunnen kiezen tussen een versie met 16 GB of 32 GB geheugen. Er is daarnaast een microSD-slot aanwezig om het geheugen eventueel uit te breiden.

Budgettablet

Website Sammyhub zegt inmiddels al over de adviesprijzen voor de nieuwe tablet te beschikken. Met een prijskaartje van 349 euro voor het Wi-Fi model en 429 euro voor de 3G-versie lijkt Samsung een budgettablet op de markt te willen brengen.

De Galaxy Tab 2 zal Samsungs eerste tablet worden die direct over Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) beschikt. Hier heeft de fabrikant uiteraard wel weer zijn eigen TouchWiz-interface aan toegevoegd. Over een Nederlandse release van de Galaxy Tab 2 is op het moment van schrijven nog niets bekend. Samsung kondigt wel aan dat het apparaat in maart beschikbaar komt in het Verenigd Koninkrijk.

0 Reactie(s) op: Samsung onthult Galaxy Tab 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.