Samsung onthult ultrabooks en tablets met Windows 8

Door: Elmar Rekers | 05 juni 2012 10:17

Apps & Software

Samsung heeft op de Computex-beurs in Taiwan onder meer de Series 5 Ultra Convertible gepresenteerd. Het betreft hier een ultrabook waarvan het scherm 360-graden kan worden omgeklapt, om het notebook in een tablet te veranderen.

De fabrikant maakte bij de onthulling van de opvallende laptop de kanttekening dat het een prototype betreft. Het is dus nog onduidelijk of Samsungs Series 5 Ultra Convertible, met zijn Core i7-processor en 13 inch-scherm, ook daadwerkelijk op de markt zal komen.

Samsung zei tijdens de persconferentie verder dat het bedrijf in de toekomst veelvuldig gebruik zal maken van touchscreens in zijn ultrabooks. Dit vanwege de vele touch-mogelijkheden die Windows 8 te bieden heeft. Zo toonde Samsung de Series 5 Ultra Touch. Een ultrabook dat veel lijkt op de huidige generatie Series 5-notebooks, maar dus voorzien is van een aanraakgevoelig scherm.

Windows 8-ultrabooks

Samsung maakt nog niets bekend over de specifieke hardware die er in de Series 5 Ultra Touch verwerkt zit, en ook over de releasedatum en het prijskaartje is nog niets duidelijk. Aangezien Microsoft zijn nieuwe Windows 8-besturingssysteem pas later dit jaar lanceert, wordt verwacht dat ook Samsungs Windows 8-ultrabooks pas tegen die tijd zullen arriveren.

Tot slot onthulde Samsung nog twee 11,6-inch Windows 8-tablets op de beurs: de Series 5 Hybrid PC en Series 7 Hybrid PC. Met beide tablets wordt een toetsenbord meegeleverd dat middels een magneetsysteem aan het scherm geklikt kan worden. De tablets draaien op een processor van Intel en verschijnen naar verwachting eind 2012.

0 Reactie(s) op: Samsung onthult ultrabooks en tablets met Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.