Samsung ontkent leveringsstop schermen aan Apple

Door: chris-koenis | 23 oktober 2012 10:54

Nieuws

Samsung ontkent alle berichtgeving over het stopzetten van de levering van lcd-schermen aan Apple voor de iPhone en iPad. Het Koreaanse bedrijf eist rectificatie.

Apple blijft zijn lcd-schermen grotendeels door Samsung aangeleverd krijgen. Maandag schreef The Korea Times, naar eigen zeggen op basis van meerdere contacten, dat Samsung de strakke hand van Apple in zijn toeleveringskanalen zat was en daarom in 2013 een einde aan de levering van lcd-schermen zou maken. Een woordvoerder van Samsung noemt deze berichtgeving in een reactie tegenover technieuwssite Cnet "100 procent fout."

Samsung: wij blijven topleverancier

Samsung heeft zelfs nooit overwogen om minder schermen te leveren, zoals ook beweerd werd door de Koreaanse krant. "Samsung heeft de levering van lcd-schermen aan Apple nooit geprobeerd in te dammen. We vragen The Korea Times om zijn verhaal te rectificeren", aldus de Samsung-zegsman.

Samsung was het eerste half jaar van 2012 met 15 miljoen stuks topleverancier van lcd-schermen aan Apple. Concurrent LG Display volgt met 12,5 miljoen stuks en ver daarachter pas het Japanse Sharp met 2,8 miljoen schermen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Samsung ontkent leveringsstop schermen aan Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.