Samsung onttroont Nokia als grootste speler op mobiele markt

Door: Elmar Rekers | 19 december 2012 10:22

Nieuws

Samsung is in 2012 uitgegroeid tot de grootste fabrikant op de mobiele markt. Hiermee stoot het Nokia na veertien jaar heerschappij van de troon. Dat claimt althans onderzoeksbureau IHS (iSuppli).

Nadat eerder dit jaar ook Strategy Analytics al voorspelde dat Samsung het stokje zou overnemen, is dit volgens IHS nu ook daadwerkelijk gebeurd. “Het succes van Samsung en de moeilijke tijden waarin Nokia verkeert, zijn volledig het resultaat van de manier waarop deze bedrijven in de smartphonemarkt staan”, aldus IHS.

Volgens de analisten van IHS is de smartphonemarkt momenteel goed voor bijna de helft van alle verkopen in de mobiele sector, en het segment groeit nog altijd sterk. Samsung heeft vooral met zijn Galaxy-productlijn goede zaken gedaan. Nokia heeft daarentegen veel moeite om zijn Lumia-smartphones aan de man te brengen.

Apple iPhone

Had Nokia in 2011 nog een marktaandeel van 30 procent, in 2012 is dit volgens IHS teruggelopen naar 24 procent. Samsung zag zijn marktaandeel juist toenemen, van 24 naar 29 procent. Met deze sterke stijging vergroot Samsung ook zijn voorsprong op Apple op de smartphonemarkt. Samsung heeft hier een aandeel 28 procent, de iPhone van Apple blijft steken op 20 procent.

0 Reactie(s) op: Samsung onttroont Nokia als grootste speler op mobiele markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.