Samsung opent vuur op iPhone 5 met rechtszaak

Door: | 02 oktober 2012 12:10

Apple

Samsung heeft de iPhone 5 toegevoegd aan zijn zaak tegen een aantal Apple-producten. De Zuid-Koreaanse fabrikant vindt dat Apple met de iPhones een scala aan patenten schendt.

Samsung trekt de iPhone 5 bij zijn patentzaak (PDF) tegen Apple. De iPhone 5 schendt volgens Samsung maar liefst 8 verschillende octrooien, waaronder een patent op de manier waarop data wordt verwerkt op UMTS-netwerken. Andere patenten draaien om functionaliteiten, zoals een octrooi op het streamen van audio, tekstinvoer en spraakherkenning.

Weinig keus

Volgens Samsung pleegt de nieuwe iPhone dezelfde gewraakte patentinbreuk als de vorige versies en is het daarom niet meer dan logisch dat hij aan de rol wordt toegevoegd. Samsung maakte deze zaak aanhangig in april, ruim voor de zittingen van de rechtszaak waarin de Zuid-Koreaanse fabrikant verloor van Apple.

De fabrikant stelt dat het door Apple wordt gedwongen om terug te slaan. "Apple blijft agressieve juridische maatregelen nemen die de marktwerking beperken. Daarom hebben we weinig keus en nemen we stappen om onze innovaties en intellectuele eigendommen te beschermen", laat Samsung weten in een persverklaring.

Bron: Webwereld.nl