Samsung presenteert nieuwe tablets en VR-controller

Door: Joris Peterse | 26 februari 2017 19:00

Nieuws

Mobiele technologiebeurs MWC kwam nog even te vroeg voor de Galaxy S8, maar Samsung stond niet met lege handen. Tijdens de beurs werden de tablets Galaxy Tab S3 en Galaxy Book getoond en een nieuwe variant van de Gear VR, die nu ook over een controller beschikt.

De Androidtablet Tab S3 is vooral een vernieuwing van z’n voorganger. Op het gebied van specificaties gaat het er een stukje op vooruit. Maar Samsung zet de tablet vooral in voor het afspelen van media en het spelen van games. Er zijn vier speakertjes aanwezig en de schermkwaliteit is er behoorlijk op vooruit gegaan. De tablet beschikt over een 9,7 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536. Gek is wel dat de tablet niet beschikt over de recentste Androidversie, maar Android 6.0.
De Tab S3 is vanaf april beschikbaar voor 679 euro. De variant met 4G kost € 769 ,-.

Galaxy Book

Naast de Tab S3 toonde Samsung ook de Galaxy Book, een hybride tablet met verwijderbaar toetsenbord die vergelijkbaar is met de Surface-tablets van Samsung. De Galaxy Book draait dan ook op Windows 10 en niet op Android. Helaas kon Samsung niet bevestigen of deze Galaxy Book ook in Nederland uitgebracht wordt.

Gear VR

Tenslotte heeft Samsung z’n VR-bril vernieuwd. De Gear VR beschikt nu ook over een controller, zodat je meer aanstuurmogelijkheden hebt voor bijvoorbeeld games. De bril werkt met de Galaxy S6 en S7-reeks en zal € 129,99 kosten. Een losse controller kost veertig euro.
De Samsung Gear VR met controller

0 Reactie(s) op: Samsung presenteert nieuwe tablets en VR-controller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.