Samsung: 'Privégegevens veilig bij Smart TV'

Door: Elmar Rekers | 02 april 2012 11:57

Nieuws

De persoonlijke gegevens die Samsung's nieuwste lichting Smart TV's verzamelt, zijn in goede handen bij deze televisietoestellen. Dat zegt fabrikant Samsung in reactie op kritische vragen over opnames die ingebouwde microfoons en camera's maken.

Enkele nieuwe televisietoestellen binnen Samsung's Smart TV-serie beschikken over een ingebouwde microfoon en HD-camera. Hoewel deze in staat zijn persoonlijke gegevens van de gebruiker te registreren, meent Samsung dat consumenten zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke privacyschendingen.

Data encryptie

"Samsung hanteert de standaard veiligheidsvoorschriften en voert deze (samen met data encryptie) uit om de persoonlijke gegevens van consumenten veilig te stellen en te voorkomen dat deze in verkeerde handen vallen", aldus Samsung in reactie op een kritisch artikel van website HD Guru, met de titel 'Is your tv watching you?'

Onder meer toestellen binnen de E7000 en ES8000-serie beschikken over de mogelijkheid tot spraak- en gezichtsherkenning van de gebruiker. Op deze manier kan men de tv en enkele applicaties aansturen middels gebaren en de stem. Volgens HD Guru informeert Samsung de gebruiker onvoldoende over de data die door deze toestellen wordt opgeslagen.

Bespieden

Daarnaast maakt de auteur van het artikel de kanttekening dat het voor hackers in theorie mogelijk is om de besturing van de ingebouwde camera over te nemen, waardoor er dus in de woonkamer gekeken kan worden en persoonlijke gegevens kunnen worden buitgemaakt. Een claim die critici eerder ook al plaatste bij de lancering van Microsoft's Kinect-besturing voor de Xbox 360.

0 Reactie(s) op: Samsung: 'Privégegevens veilig bij Smart TV'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.