Samsung's Gear S2 is klein en stijlvol

Door: Daan Doedens Daan | 01 september 2015 09:09

Nieuws

Samsung heeft meer informatie vrijgegeven over de Gear S2, het gloednieuwe horloge dat binnenkort wordt gepresenteerd. Het horloge is klein en ziet er behoorlijk stijlvol uit.

De resolutie van 360 x 360 pixels, maar het scherm zelf is maar 1,2 inch breed. Daarmee is het een van de kleinere smartwatches, en dat is geen slecht idee. Een eerdere foto wees op een scherm van 1,65 inch, dus het verschil is groot. Wel is het horloge met 11,4 millimeter redelijk dik.

Tizen en 3G

De Gear S2 draait hoogstwaarschijnlijk op Tizen, Samsung's eigen besturingssysteem, in plaats van Android Wear. De S2 krijgt een 1GHz-processor, NFC en, sommige versies tenminste, 3G-ondersteuning.

Het moet gezegd: de Gear S2 is een van de mooiste smartwatches die we tot nu toe hebben mogen aanschouwen. Aan de buitenkant lijkt het op een normaal horloge, zij het iets groter en dikker. Aan de binnenkant moet het de strijd aangaan met andere Android-horloges en de Apple Watch.

IFA

Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Met de Gear S sloeg Samsung vorig jaar de plank namelijk nogal mis. Samsung heeft zich echter een jaar kunnen beraden en de eerste voortekenen zijn gunstig. We gaan zeker meer over de Gear S2 horen tijdens IFA, het tech-evenement waar Computer!Totaal komende week uitgebreid verslag van gaat doen.