Samsung: 'Software moet het onderscheid maken'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 juni 2012 14:05

Apps & Software

Door zich te richten op het ontwikkelen van 'unieke software' meent elektronicagigant Samsung zich verder te kunnen onderscheiden van de concurrentie. "Op deze manier moeten we onze leidende positie handhaven", aldus kersverse ceo Kwon Oh-hyun.

"We moeten ons specifiek focussen op het bieden van nieuwe ervaringen voor consumenten door onze mogelijkheden op het gebied van software, gebruikers-ervaring, ontwerpen en oplossingen aan te sterken", zegt Oh-hyun in een toespraak tijdens zijn officiële presentatie als ceo.

De Samsung-baas trad verder niet in details, en het is dus onduidelijk welk budget het bedrijf voor de verbeterde software gaat uittrekken. Wel is zeker dat Samsung zich middels eigen software minder afhankelijk wil maken van Android-maker Google. De zoekgigant kreeg onlangs namelijk de mobiele tak van Motorola in handen, een rechtstreekste concurrent van Samsung.

Galaxy-smartphones

Het zijn vooral de Galaxy-smartphones geweest die Samsung eerder dit jaar tot de grootste telefoonleverancier ter wereld kroonde. Het bedrijf wist zowel Nokia als Apple te passeren met zijn populaire Android-toestellen. Om zich ook van andere Android-fabrikanten te kunnen onderscheiden lijkt Samsung dus zwaarder te gaan inzetten op de eigen TouchWiz-interface.

Of Samsung zo ver zal gaan toekomstige Galaxy S-smartphones van het eigen Bada-besturingssysteem te voorzien, valt te betwijfelen. Hoewel dit OS is terug te vinden op enkele toestellen van Samsung is het, in tegenstelling tot Android, verre van populair.

0 Reactie(s) op: Samsung: 'Software moet het onderscheid maken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.