Samsung start uitrol Android 4.1 naar Galaxy S II

Door: Elmar Rekers | 23 januari 2013 11:12

Nieuws

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 4.1 (Jelly Bean) naar de Galaxy S II. Dat meldt website Sammobile.com. De beschikbaarheid kan echter per land verschillen omdat de update gefaseerd wordt uitgerold.

Vooralsnog lijken enkel Spaanse gebruikers met een Galaxy S II hun toestel te kunnen upgraden naar Android 4.1. De telefoon werd in mei 2011 gelanceerd met Android 2.3, en Samsung voorzag het toestel eind 2012 ook al van een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Dat Samsung de moeite neemt om ook Jelly Bean naar de Galaxy S II te brengen, lijkt vooral het resultaat te zijn van het gigantische succes. De smartphone ging sinds de lancering namelijk al meer dan 20 miljoen keer over de toonbank.

Nieuwe functies voor S II

Met de update krijgt de S II enkele functies die voorheen enkel beschikbaar waren op de Galaxy S III en Galaxy Note II. Zo zal onder meer de interface hetzelfde zijn als op de S III en Note II, komen er nieuwe camerafuncties beschikbaar en voegt Samsung Direct Call, Smart Stay en Pop-up Play aan de telefoon toe. Ook zal Google Now met de update worden meegeleverd.

Wanneer Android 4.1 naar Nederlandse Galaxy S II-toestellen komt is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de update tegen die tijd via Samsung Kies kan worden binnengehaald.

0 Reactie(s) op: Samsung start uitrol Android 4.1 naar Galaxy S II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.