Samsung start uitrol Ice Cream Sandwich naar Galaxy S II

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 maart 2012 08:57

Apps & Software

Samsung begint dinsdag met de uitrol van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) naar de Galaxy S II-toestellen. Het nieuwe besturingssysteem zal de komende dagen gefaseerd beschikbaar komen.

Samsung laat via zijn blog en Facebook weten dat de update in eerste instantie naar Europa en Zuid-Korea zal komen. "Een Android 4.0 ICS-upgrade voor de Galaxy Note, Galaxy S II LTE, Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1 zal snel daarna volgen", aldus Samsung.

Polen

Wanneer de update precies naar Nederlandse Galaxy S II-toestellen komt is nog niet duidelijk. Volgens Samsung zullen landen als Polen, Hongarije en Zweden als eerste aan de beurt zijn. Daarnaast verschilt het updatemoment ook per provider.

Er ontstond de afgelopen dagen enige onduidelijkheid over de Ice Cream Sandwich-update voor de smartphone van Samsung. Zo leek vorige week duidelijk te worden dat Samsung op 10 maart al zou starten met het uitrollen van deze update, maar dit werd later weer ontkend door de fabrikant.

Android 4.0

Met de update zal de Galaxy S II worden opgekrikt van Android 2.3 naar versienummer 4.0. Dit nieuwe Android-besturingssysteem is door Google ontwikkeld om op zowel smartphones als tablets te draaien. Uiteraard heeft Samsung deze software wel weer voorzien van zijn eigen TouchWiz-interface.

De Ice Cream Sandwich-update kan via Samsungs Kies (2.0)-software worden binnengehaald, maar de telefoon is ook 'over the air' te updaten.

0 Reactie(s) op: Samsung start uitrol Ice Cream Sandwich naar Galaxy S II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.