Samsung-thuiswerkmonitor spin in smarthomeweb

Door: Wesley Akkerman | 30 maart 2022 15:20

Nieuws

De Samsung Smart Monitor M8 moet een spin het het web zijn voor iedereen die smarthomeproducten in huis heeft staan. Het apparaat heeft een scherm van 32 inch en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue en Spring Green. Wellicht past het slimme scherm daardoor prima in je smarthome.

De Samsung Smart Monitor M8 is onderdeel van de serie alles-in-één-schermen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Je bekijkt er allerlei content op van verschillende streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV, zonder dat je eerst een koppeling hoeft te maken met bijvoorbeeld een computer. Het scherm is 11,4 millimeter dun en past dus op menig bureau.

Het scherm past automatisch de helderheid en kleurtemperatuur aan de omgeving aan. Daarnaast heeft de M8 een in hoogte verstelbare standaard en kantelfunctie. 

Samsung aast op het thuiskantoor

Met dit product aast Samsung op smarthome-eigenaren die tevens thuiswerken. Naast contentdoorgeefluik is de Smart Monitor M8 namelijk ook een spin in het smarthomeweb. Het apparaat beschikt namelijk over een geïntegreerde Smart Hub, waardoor je snel en gemakkelijk verbinding legt met allerlei Internet of Things-producten die je al in huis hebt staan.

Via de SmartThings-app volg je de IoT-apparaten door heel je huis en lees je de informatie over je apparaten die op de M8 zijn aangesloten, inclusief lichtschakelaar en stekker. Via de Far Field Voice-microfoon geef je stemassistenten Bixby en Amazon Alexa de nodige stemopdrachten. Bovendien maakt de microfoon gebruik van een Always On Voice-functie, die gespreksinformatie op het scherm weergeeft als Bixby is geactiveerd. Er is geen ondersteuning voor Siri of Google Assistent, waardoor de waarde in Nederland waarschijnlijk beperkt blijft. Alexa en Bixby zijn hier immers niet populair.

Werken binnen je Workspace

Daar blijft het niet bij, aangezien er een complete Workspace-gebruikersinterface aanwezig is. Daardoor krijg je toegang tot oplossingen die nodig zijn om op één scherm te werken en maak je draadloos verbinding met een Windows- of Mac-pc. Ook is er ondersteuning voor Samsung DeX, Apple AirPlay 2 en Microsoft 365-cloudservice en kun je het scherm van je smartphone spiegelen.

Bovenop de Samsung Smart Monitor M8 zit een magnetische en verwijderbare SlimFit Cam, die je draadloos aan de monitor bevestigt. De SlimFit Cam heeft gezichtsherkenning en automatische zoomfuncties, waardoor je snel geïdentificeerd wordt en de camera automatisch scherp stelt op het onderwerp. Ook ondersteunt de M8 

Prijs en beschikbaarheid

De Smart Monitor M8 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

0 Reactie(s) op: Samsung-thuiswerkmonitor spin in smarthomeweb

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.