Samsung toont eerste buigbare televisie ter wereld

Door: Elmar Rekers | 07 januari 2014 10:45

Nieuws

Samsung heeft tijdens de CES-beurs in Las Vegas de eerste buigbare televisie ter wereld onthuld. Het prototype is 85 inch groot en kan aan de randen iets worden omgebogen. Wanneer de flexibele tv verschijnt is nog onduidelijk.

Samsung wist tijdens de presentatie nog niet veel details prijs te geven over de buigbare televisie. Zo is het nog onbekend wat een dergelijk toestel moet gaan kosten, wanneer deze verschijnt en hoe de gebruiker het scherm precies kan buigen. Het ziet er dan ook niet naar uit dat Samsung een dergelijke tv op korte termijn op de markt zal brengen.

Galaxy Note Pro

Naast verschillende nieuwe tv-toestellen, waaronder gebogen toestellen met een ultra hd-resolutie, onthulde Samsung tijdens de persconferentie ook een aantal nieuwe tablets. Zo introduceert de fabrikant de Galaxy Note Pro en de Galaxy Tab Pro, twee tablets die over een 12,2 inch-beeldscherm beschikken.

De nieuwe tablets draaien op een octacore-processor (8 kernen) en het grote beeldscherm heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Als besturingssysteem zal het nieuwe Android 4.4 (KitKat) aanwezig zijn. Zoals bij de meeste apparaten uit de Note-lijn wordt ook de Galaxy Note Pro geleverd met een stylus. De Tab Pro krijgt dit pennetje niet bijgeleverd, wat het grootste verschil lijkt te zijn tussen de apparaten.

Tablets naar Nederland

De Galaxy Note Pro krijgt een adviesprijs van 749 euro mee. De Tab Pro is 100 euro goedkoper: 649 euro. Samsung zal van de Tab Pro overigens ook kleinere versies lanceren: 10,1 inch (479 euro) en 8,4 inch (389 euro). Samsung laat weten dat de nieuwe tablets in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar zullen komen in Nederland. Een exacte datum ontbreekt momenteel nog.

2 Reactie(s) op: Samsung toont eerste buigbare televisie ter wereld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 januari 2014 14:43 Anoniem
  En waarom zou ik een buigbare Televisie willen hebben?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 januari 2014 19:58 Anoniem
  Omdat een recht scherm onnatuurlijk is voor je ogen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.