Samsung toont nieuwe smartphones, smartwatch en virtual reality-bril

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 03 september 2014 18:45

Nieuws

Een dag voor de start van de consumentenelectronica-beurs IFA in Berlijn heeft Samsung een reeks nieuwe mobiele apparaten aangekondigd: de Galaxy Note 4 en Galaxy Edge smartphones, de Gear S smartwatch en zelfs een virtual reality-bril die in samenwerking met het bedrijf Oculus ontwikkeld is.

De Galaxy Note 4 is het vierde toestel uit de Note lijn, die zich kenmerkt door het enorme scherm en de stylus, die je in het toestel plaatst. Ten opzichte van zijn voorganger verschilt de Note 4 niet bijster veel, maar de veranderingen die doorgevoerd zijn, maken indruk. Uiteraard is het toestel sneller dankzij z'n nieuwere hardware en recentste Qualcomm-processor. Verder heeft het toestel op z'n 5,7 inch (14,5 cm) scherm een enorm hoge resolutie van 2560 x 1440, hetzelfde scherm als de onlangs uitgebrachte Galaxy Tab S en na de LG G3 de tweede smartphone die wij in handen kregen met zo'n hoge resolutie.

Verder heeft Samsung de stylus gevoeliger gemaakt, zodat hij drukgevoeliger is en hoeken, rotatie en bewegingssnelheid beter registreert. Verder heeft het een soort muisselectiemogelijkheid gekregen, zodat je tekst van bijvoorbeeld een website eenvoudig kopieert en plakt.

Aan de achterkant zit een 16 megapixel-camera, aan de voorkant een 3,7 megapixelcamera. Laatstgenoemde moet (volgens Samsung) beter in staat zijn foto's te maken met weinig licht. Aangezien er natuurlijk geen flits aan de voorkant van het toestel zit. Teven is er een notitiefunctionaliteit aan de camera toegevoegd, zodat je foto's van een notitie makkelijk herkent en met OCR verwerkt tot bruikbare tekst.

De Note 4 heeft net als de Note 3 een achterkant die van leer gemaakt lijkt te zijn, maar eigenlijk plastic is. De randen zijn echter van metaal gemaakt, waardoor het toestel ontzettend stevig aanvoelt.

Galaxy Edge

Ook werd een andere variant van de Galaxy Note 4 getoond met een gebogen schermrand. Deze Galaxy Edge gebruikt de schermrand vooral voor notificaties en snelkoppelingen naar apps. Van berichten, weersvoorspellingen, tijd en andere zelf-ingestelde koppelingen. Hoewel het toestel er prachtig uit ziet ligt het wel wat eigenaardig in de hand. Je houdt het toestel immers vast aan een gebogen stuk touchscreen.

Gear S

De Gear S is een nieuwe smartwatch van Samsung. Het horloge ziet er als een enorm groot blok aan je pols uit, door zijn 2-inch scherm. Daar zit ook een gedachte achter: de Gear S kan namelijk je smartphone vervangen. Het heeft een eigen simkaart en verbinding (ook via Bluetooth of wifi) en hoeft niet constant verbonden te zijn met je smartphone. Helemaal onafhankelijk is de Gear S niet, je moet het horloge eenmalig koppelen aan je (compatibele) Galaxy-smartphone.

De Gear S heeft aardig wat apps aan boord, GPS en een hartslagmeter, zodat hij vooral geschikt is om mee te gaan sporten. Het horloge draait op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen.

Virtual reality

Het opvallendste apparaat dat werd getoond was echter de Gear VR. Deze virtual reality-bril is ontwikkeld in samenwerking met Oculus, dat vanwege z'n eerste prototype Oculus Rift voor veel geld werd overgenomen door Facebook. De Gear VR werkt samen met de Galaxy Note 4. Je klikt de smartphone in de bril, het beeld van de Note 4 wordt gebruikt in de bril, voor spelletjes, 360-graden panoramafoto's of films. De Gear VR biedt een kijkhoek van 96 graden.

De Galaxy Note 4 verschijnt begin oktober in Nederland voor een adviesprijs van € 799,- en is beschikbaar in vier kleuren: zwart, wit, brons en roze. Over de prijs en beschikbaarheid van de andere apparaten is op dit moment nog niks bekend.

0 Reactie(s) op: Samsung toont nieuwe smartphones, smartwatch en virtual reality-bril

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.