Samsung zet in op goedkope tv's

Door: Elmar Rekers | 08 februari 2012 12:34

Nieuws

Samsung gaat zich toeleggen op de productie van goedkopere televisies. "Er is een stijgende vraag naar budget-tv's en wij zijn bereid in dat marktsegment te stappen", aldus Samsung-topman Kim Hyun-suk.

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant zegt binnen enkele weken al te kunnen starten met de productie van goedkopere televisietoestellen. Dit omdat de productiekosten relatief snel omlaag gebracht kunnen worden.

"We bereiden ons al enige tijd voor op de introductie van goedkope modellen en hebben onze productiekosten en de winkelprijzen dan ook al behoorlijk geoptimaliseerd", zegt Hyun-suk tegenover Reuters. "De goedkope tv's zullen binnen twee maanden klaar zijn voor de verkoop."

Concurrentie

Samsung zou met de 'low end'-toestellen willen komen omdat ze steeds meer concurrentie ondervinden van de zogenoemde budgetmerken. Vooral in Zuid-Korea zouden goedkope televisies soms bijna de helft kosten van de gemiddelde prijs voor een flat-screen tv.

Waar fabrikanten als Sony en Panasonic door deze ontwikkeling de tv-verkoop de laatste maanden zien dalen, zegt Hyun-suk dat Samsung juist meer tv's verkoopt dan een jaar geleden. Vooral de Smart TV's van het bedrijf zouden goed lopen. Na de introductie van de goedkopere modellen verwacht Samsung dit jaar 50 miljoen tv's te verkopen wereldwijd.

0 Reactie(s) op: Samsung zet in op goedkope tv's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.