© PXimport

SanDisk Sansa Fuze+

Geplaatst: 21 juni 2011 - 13:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Jeroen Boer

Hoewel SanDisk vooral bekend is van geheugenproducten, is het bedrijf ook actief op de mp3-spelermarkt met zijn Sansa-muziekspelers. Het nieuwste model is de Sansa Fuze+ die leverbaar is met een geheugencapaciteit van 4 tot 16 GB.

De compacte speler bestaat uit een 2,4inch-scherm met daaronder aanraakbediening in de vorm van een kruis. De bediening reageert traag en is niet erg nauwkeurig, daar komt bij dat de interface niet altijd even logisch in elkaar zit. Als mp3-speler voldoet de Sansa Fuze+ gelukkig wel prima. Alle belangrijke bestandsformaten worden ondersteund en de geluidskwaliteit is bij gebruik van een goede koptelefoon goed.

© PXimport

De SanDisk Sansa Fuze+ is er in verschillende kleuren.

Daarnaast is het handig dat de geheugencapaciteit is uit te breiden met microSDHC-kaartjes. Al is dat bij veel muziek een tijdrovende procedure, want de Fuze+ zal alle bestanden moeten scannen om ze op te nemen in de database. Als videospeler stelt de Fuze+ teleur. Het scherm is te klein en ook de inkijkhoek laat te wensen over. Wie op zoek is naar een mp3-speler zal tevreden zijn met de Fuze+, wie ook video wil bekijken kan beter iets anders kopen.

SanDisk SansaFuze+

Straatprijs € 85,- (4 GB), € 95,- (8 GB) of € 120,- (16 GB)

Oordeel 6/10

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Uit te breiden met geheugenkaartjes

Minpunten

Bediening traag en niet nauwkeurig

Ondanks kleurenscherm niet voor video

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten