Schakelen tussen diverse netwerken

Door: Robbin Ooijevaar | 13 april 2011 17:43

Apps & Software

Als u uw notebook niet alleen thuis gebruikt, maar bijvoorbeeld ook op school of op uw werkplek, moet u bepaalde instellingen steeds handmatig aanpassen. Het kan daarbij om technische aanpassingen gaan, zoals aan het IP-adres, maar ook om het instellen van de standaardprinter die uw afdruktaken oppakt. NetSetMan bewaart uw instellingen in profielen. Die moet u één keer configureren, waarna u snel en moeiteloos tussen de verschillende instellingen kunt schakelen.

De basisprofielen heten SET1 t/m SET6 en ze zijn onderverdeeld in tabbladen. Klik met de rechtermuisknop op SET1, kies Hernoemen en geef het profiel een duidelijke naam, bijvoorbeeld ‘Thuis’. Selecteer de (draadloze) netwerkadapter die u thuis wilt gebruiken en pas de instellingen naar wens aan. Bij Extra / WiFi kunt u het draadloze netwerk selecteren en bij Extra / Printer de standaardprinter. Geavanceerde computergebruikers kunnen ook de IP-gegevens van de netwerkverbinding tot in detail opgeven. Maak op deze manier een specifiek profiel aan voor iedere locatie waar u regelmatig met uw notebook werkt.

NetSetMan maakt het eenvoudig om tussen verschillende netwerkomgevingen te schakelen.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Schakelen tussen diverse netwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.