Screenshots tonen Windows 8 zonder Aero Glass

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 14 juni 2012 14:31

Apps & Software

Een serie uitgelekte screenshots laten de Windows 8-interface zien zonder het kenmerkende Aero Glass-effect. De foto's van het nieuwe besturingssysteem duiken donderdag op via het WinUnleaked-forum.

Het is al enige tijd bekend dat Microsoft in Windows 8 afscheid zal nemen van Aero Glass, maar niet eerder werd de nieuwe interface zo uitgebreid in beeld gebracht. Uit de foto's wordt duidelijk dat Microsoft voor een zeer minimalistische vormgeving kiest in Windows 8.

Het Aero Glass-effect, waarbij onder meer vensters en de taakbalk doorschijnend zijn, was kenmerkend voor Windows Vista en Windows 7. Hoewel het effect nog wel werd gebruikt in de onlangs vrijgegeven Release Preview van Windows 8, lijkt Microsoft de gebruiker niet langer de optie te geven Aero Glass aan of uit te vinken.

Gedateerd en goedkoop

Microsoft maakte in mei bekend dat Aero Glass niet beschikbaar zal zijn in de definitieve versie van Windows 8. "Het simuleren van realistische materialen als glas of aluminium op het beeldscherm, ziet er tegenwoordig gedateerd en goedkoop uit. Destijds was het echter zeer modern", aldus Jensen Harris, director of program management bij Microsoft, enkele weken geleden.

Wanneer Windows 8 precies verschijnt is nog altijd niet duidelijk. Verwacht wordt dat het besturingssysteem ergens in het vierde kwartaal van 2012 op de markt gaat komen.

0 Reactie(s) op: Screenshots tonen Windows 8 zonder Aero Glass

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.