Scrybe 1.0.5

Door: Koen Vervloesem | 25 augustus 2010 11:01

Apps & Software

Met de software Scrybe van Synaptics kunt u de multitouch-mogelijkheden van uw touchpad volledig benutten. Uw laptop heeft daarvoor zelfs geen speciaal multitouch-touchpad nodig. Dankzij de software kunt u met uw vingers tekens nadoen om specifieke toepassingen op te starten.

Uw laptop heeft wel een touchpad van Synaptics nodig, maar dat zijn er heel wat. Daarna installeert u het gratis te downloaden programma Scrybe en kunt u aan de slag. Wanneer u met drie vingers tegelijk op de touchpad tikt, verschijnt op het scherm een transparant tekentablet waarop u uw vingergebaren tekent, samen met enkele voorbeelden van gebaren.

De A van Amazon.com.

Scrybe komt al met een standaardconfiguratie, maar gelukkig kunt u zelf configureren welke acties er bij welke vingergebaren uitgevoerd worden. Niet alleen kunt u een willekeurig programma opstarten of afsluiten, maar ook een webpagina bezoeken, de geselecteerde tekst kopiëren, knippen of op een zoekmachine opzoeken, de inhoud van het klembord plakken, een willekeurig document openen, enzovoort. In het configuratieprogramma van Scrybe kunt u bij elk gebaar ook een oefenfunctie oproepen.

We oefenen het apenstaartje, want dat is niet eenvoudig!

In het begin is het prettig dat u door allerlei gebaren acties kunt uitvoeren, maar het wordt wel pas bruikbaar als u al deze bewegingen kunt onthouden. Synaptics helpt u daar gelukkig wel bij: in de configuratie van Scrybe kunt u een lijst met alle bewegingen afdrukken als geheugensteuntje. Toch blijft Scrybe niet zo handig als het lijkt: de vingergebaren moeten in één beweging gebeuren, wat niet voor alles even eenvoudig is. Sommige bewegingen werden bij ons ook helemaal niet herkend, tot we in de configuratie zagen dat we de beweging van de verkeerde kant begonnen. De richting moet u dus ook al onthouden! Sneltoetsen instellen voor alle acties lijkt ons dan ook veel efficiënter.

Scrybe

Freeware

Taal Engels

Download 1,1 MB

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Synaptics-compatibel touchpad

Maker Synaptics

Oordeel 6/10

Pluspunten

Oefenfunctie

U kunt zelf acties bijmaken

Uitstekende documentatie

Minpunten

Vingergebaren werken traag

Niet alle gebaren zijn even eenvoudig

Veiligheid

Let op: 1 van 37 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Scrybe 1.0.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.