Seagate Wireless Plus - Draadloos opslaggemak in zakformaat

Door: Evi Maquoi | 12 augustus 2014 10:08

Internet & Thuis

Heb je niet voldoende opslagruimte op je tablet of smartphone? Dan biedt de Seagate Wireless Plus een ideale oplossing. Deze harde schijf voor Windows en Mac kun je immers ook draadloos met je mobiele apparaten verbinden. Handig dus om onderweg je favoriete muziek of films te streamen.

De Seagate Wireless Plus is beschikbaar in drie capaciteiten - 500 GB, 1 TB en 2 TB - en ziet er eigenlijk niet anders uit dan een gewone harde schijf. Seagate koos voor een grijs plastic behuizing met metaallook. Het apparaat oogt strak. Er is één knop om het toestel in en uit te schakelen, en er is een aansluiting voor een usb 3.0-kabel.

Draadloze bestandsoverdracht

Je kunt de Wireless Plus gebruiken zoals elke andere externe harde schijf op je pc en Mac. Dankzij de usb 3.0-poort kun je bestanden razendsnel overzetten. Met de meegeleverde adapter kun je de harde schijf ook opladen voor draadloze bestandsoverdracht via wifi. De accu van de Wireless Plus is krachtig en houdt het zo'n tien uur uit. In combinatie met een speciale app voor je iOS- of Android-apparaat kun je dan ook documenten, foto's, muziek of video's op je mobiele apparaat bekijken. Het toestel is zelfs compatibel met bepaalde smart tv's en werkt ook samen met AirPlay.

De behuizing heeft een metaalachtige look maar is wel degelijk van plastic gemaakt.

Stabiele app

Seagate heeft voor Android en iOS de Seagate Media App ontwikkeld. De harde schijf met je smartphone of tablet verbinden is kinderspel. Je maakt een wifi-verbinding met de Seagate Wireless Plus via de instellingen en vervolgens kun je onmiddellijk beginnen met streamen. In de app kun je een ander netwerk kiezen om toch nog te kunnen blijven surfen.

In de Seagate Media App kun je dezelfde foto-, muziek- en videobestanden bekijken als je iPad ondersteunt. Via externe apps zoals GoodPlayer of AcePlayer kun je perfect streamen. Voor deze test konden we twee meisjes op de achterbank urenlang rustig houden tijdens een autorit naar Zuid-Frankrijk. Het bufferen verliep erg snel. Om een uitgebreide reeks foto's te bekijken is de Wireless Plus echter minder geschikt. Foto per foto laden neemt wel wat tijd in beslag en dat werkt minder prettig.

Verbind de Wireless Plus met een tablet om je kinderen op de achterbank stil te houden tijdens lange autoritten.

Conclusie

Wij zijn fan van deze draadloze harde schijf. Het compacte doosje heeft een prima bouwkwaliteit en is de ideale metgezel tijdens lange trein- of autoritten. Het duurt slechts enkele seconden om verbinding te maken en muziek of films streamen gaat perfect. Als Seagate nog wat extra codecs in haar eigen app zou steken, heb je zelfs geen externe player meer nodig.