Sennheiser Momentum Wireless - Uitstekende audio in een modern jasje

Door: Stephan Overbeeke | 17 oktober 2019 10:22

Review

Dat Sennheiser uitstekend klinkende hoofdtelefoons kan maken weten we al jaren, maar wat vooruitstrevende features betreft kon de doorgaans terughoudende fabrikant nog wel stappen maken. Met nieuwste active noise cancelling Sennheiser Momentum Wireless belooft Sennheiser het beste van beide werelden: uitstekend geluid, maar dan in een modern jasje.

Sennheiser Momentum Wireless

Prijs € 399,-
Kleur Zwart, “Sandy White”
Aansluitingen Bluetooth (5), Analoog, USB Type-C
Techniek Active Noise Cancellation (3 stappen), NFC, App controle, Auto-off, Tile support
Codecs SBC, aptX, aptX Low Latency, AAC
Accessoires Etui, 3,5mm kabel, USB-C Kabel, USB-A Adapter
Website www.sennheiser.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Uitstekend geluid
  • Moderne featureset
  • Comfortabel op elk hoofdmaat
  • Minpunten
  • Prijzig
  • Accuduur concurrentie beter
  • ANC op niveau middenklasse

Dat Sennheiser niet lukraak features toevoegt is positief, lang niet alle snufjes voegen echt wat toe. Zo heeft de nieuwe Momentum Wireless nog gewoon ouderwetse fysieke knoppen en geen touch controls wat ons toch nimmer echt wist te overtuigen. De wél aanwezige features doen het ook daadwerkelijk goed. Zo gaat de headset aan als je hem open klapt, slaapt hij als je hem even niet gebruikt, en pauzeert hij automatisch je muziek wanneer je hem om je nek hangt. Fijn wanneer je even snel met iemand wilt praten, zeker wanneer jouw muzieksmaak wellicht wat wenkbrauwen doet fronzen.

Sennheiser Momentum Wireless
De Momentum Wireless heeft 'ouderwets' fysieke knopjes.

De toevoeging van een app om het geluid en de noise cancelling mee te finetunen voegt duidelijk waarde toe, je kan Siri en Google Assistant spraakassistenten oproepen met een knop, en de ingebouwde Tile Bluetooth tracker is tevens een fijne extra. Je kunt je smartphone zo gebruiken om je hoofdtelefoon in huis te vinden, of bij verlies kunnen andere Tile gebruikers je helpen hem terug te krijgen. Niet vervelend bij een hoofdtelefoon van bijna 400 euro.

Vooral goed geluid

Features maken niet uit als het geluid niet klopt, en dat heeft Sennheiser dan ook uitstekend voor elkaar. De lage tonen zijn strak en goed aanwezig zonder te overheersen, en de middentonen is waar deze zich weet te onderscheiden van de concurrentie. Bovenin weet deze Sennheiser die strakke lijn net niet vast te houden waardoor lichte nummers met een grote vocale focus soms niet hetzelfde niveau bereiken, maar dat neemt niet weg dat de geluidskwaliteit iets is waar Sennheiser zijn meerprijs boven o.a. de Bose QC weet te verdedigen.

De Active Noise Cancellation daarentegen is net niet zo krachtig als die van Bose, dus als het je louter om ANC gaat kan je goedkopere alternatieven pakken, en de accuduur is met 17 uur aardig maar niet extreem. De ANC is echter meer dan ruim voldoende, instelbaar, geeft geen druk op de oren en gaat ook niet ten koste van het geluid. Daarbij is het chique metalen design een fijn contrast met de doorgaans plastic concurrentie, en is hij met zijn flexibiliteit en echte (schaap)lederen earpads ook enorm comfortabel ongeacht je hoofdmaat.

Sennheiser Momentum Wireless
Je krijgt een etui bij de Momentum Wireless.

Conclusie

De Sennheiser Momentum Wireless is een prijzige, luxe ANC hoofdtelefoon die zich met zijn chique design, lederen afwerking en uitstekende geluidskwaliteit weet te onderscheiden van de massa.

0 Reactie(s) op: Sennheiser Momentum Wireless - Uitstekende audio in een modern jasje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.