Sennheiser op IFA 2018: Audio voor sporters en gamers

Door: Randolf Bouwma | 31 augustus 2018 14:28

Nieuws

Audiofabrikant Sennheiser houdt het bescheiden op de IFA-beurs te Berlijn en kondigt daar twee nieuwe producten aan die zich op specifieke doelgroepen. De Momentum Wireless-dopjes zijn voor sporters en de GSP 550 is een koptelefoon voor gamers.

De Momentum Wireless-oordoppen bieden 7-mm dynamische drivers en ondersteunen zowel de AAC-codec als aptX ter verbetering van de audiokwaliteit via bluetooth. De Transparent Hearing-functie zorgt er voor dat omgevingsgeluid wordt doorgelaten, een must voor bijvoorbeeld hardlopers die met andere verkeersdeelnemers rekening moeten houden.

De ingebouwde dubbele directionele microfoons zorgen ervoor dat je goed verstaanbaar bent in rumoerige omgevingen, niet alleen tijdens het bellen maar ook om spraakopdrachten richting Siri of de Google Assistent goed te laten verlopen. De dopjes gaan vier uur mee op een oplaadbeurt en het opladende hoesje maakt daar maximaal 12 uur van.

In tegenstelling tot de concurrentie wordt opgeladen via usb-c in plaats van micro-usb. De belangrijkste concurrenten zijn de Bose SoundSport Free, de Jaybird Run en de Sony WF-SP700N. Die hebben alle drie een adviesprijs van 199,99 euro. De Momentum valt nog duurder uit: 299 euro.

GSP 550 met 7.1-audio

Voor gamers komt Sennheiser met de GSP 550. Daarvan zou je op basis van de naam verwachten dat deze qua prijs tussen de GSP 500 en de GSP 600 wordt gepositioneerd, maar dat ligt genuanceerder. Met een adviesprijs van 249 euro is de 550 even duur als de 600, terwijl de 550 7.1-audio biedt en de 600 niet.

Lees hier de Sennheiser GSP 600 review.

Qat betreft vormfactor is opnieuw sprake van een hoofdband die op de kaaklijn af te stellen is voor een beter draagcomfort. De kantelbare microfoon heeft ruisonderdrukking zodat je teamleden je altijd goed kunnen verstaan. Zodra je deze omhoog klapt, wordt geluid automatisch gedempt. De headset is vanaf oktober te koop.

0 Reactie(s) op: Sennheiser op IFA 2018: Audio voor sporters en gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.