Serif PagePlus Starter Edition 2.0.2.9

Door: Kees Krick | 27 april 2011 13:55

Overige elektronica

Met Serif PagePlus Starter Edition kunt u eenvoudige publicaties in elkaar zetten. Zo maakt u uw eigen kaarten, flyers, folders of een krantje. Dit gratis pakket is geen echte dtp-software, maar u hebt veel meer grip op de lay-out dan bij een tekstverwerker.

Deze zogeheten Starter Edition is een vereenvoudigde uitvoering van het betaalde Serif PagePlus X5 (ca. 92 euro). Menuopties die in de gratis versie niet beschikbaar zijn, herkent u meteen doordat ze rood gearceerd zijn. Zo kunt u meteen inschatten of u last hebt van de beperkingen. In dat geval kunt u beter een blik op de betaalde versie of op andere dtp-software werpen. Om Serif PagePlus Starter Edition op te halen, moet u zich op de website registreren en ontvangt u een persoonlijke licentiecode.

Opmaak naar smaak

Wie met een gewone tekstverwerker overweg kan, zal de weg in PagePlus Starter Edition snel gevonden hebben. Er zijn ruime mogelijkheden om uw publicatie op te maken en vorm te geven. Behalve illustraties invoegen en tekst intikken, kunt u ook een tekstbestand inladen of een tekstfragment ergens vandaan kopiëren en plakken. Spellingscontrole is voor diverse talen beschikbaar, waaronder Nederlands. U kunt het hele document, een pagina, of een individueel tekstframe laten controleren. Wie meertalige documenten maakt, moet er rekening mee houden dat de taal ‘programmabreed’ ingesteld wordt. Helaas mag uw productie in deze versie niet als pdf bewaard worden. Dit is eventueel te omzeilen via een (gratis) programma dat zich als virtuele printer voordoet. Een document kan alleen als ppp-bestand (PagePlus Publication) worden opgeslagen en ingeladen. Uitwisselen met andere software zit er dus meestal niet in.

Het programma is bedoeld voor kleine, niet te complexe publicaties.

Conclusie

PagePlus Starter Edition is prima software voor wie zo nu en dan een mooi vormgegeven document wil maken, zoals een aankondiging, folder of nieuwsbrief voor bijvoorbeeld een vereniging. Het programma werkt eenvoudig, u kunt er zo mee aan de slag. Bij complexere publicaties loopt u snel tegen beperkingen aan. Zo is het in de gratis versie niet mogelijk om een inhoudsopgave of index te genereren, blijft het aantal pagina’s beperkt en kunt u niet met pdf-bestanden werken. Maar ja, het heet ook niet voor niets ‘Starter Edition’.

Serif PagePlus Starter Edition 2.0.2.9

Freeware

Taal Engels (spellingscontrole Nederlands)

Download 90 MB

OS Windows XP (32 bit)/Vista/7

Systeemeisen minimaal 512 MB geheugen, 100 MB schijfruimte, 1024 x 600 schermresolutie

Maker Serif

Oordeel 7/10

Pluspunten

Makkelijk te doorgronden

Voldoende opmaakmogelijkheden

Minpunten

Slechte uitwisselbaarheid documenten

Registratie nodig voor download

0 Reactie(s) op: Serif PagePlus Starter Edition 2.0.2.9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.