Sigma BC 5.16 - Eenvoudig en betaalbaar

Door: Erwin Visser | 22 augustus 2018 12:39

Review

Je kunt om de meest uiteenlopende redenen op een fiets stappen. Daarbij kun je uit een even uiteenlopende variatie aan fietscomputers kiezen, maar welke gegevens wil je nou echt meten? De Sigma BC 5.16 heeft niet meer dan vijf functies, maar dat kan voor veel fietsers zeker genoeg zijn!

Sigma BC 5.15

Prijs
19,99 euro
Functies
Snelheid, dagafstand, totaal afstand, rijtijd, klok
Connectiviteit
Snelheidsmeter bedraad, fietscomputer met batterij
Afmetingen
3,5 x 4,5 x 1,05 cm (H x B x D)
Overig
Waterdicht, matte schermcoating
Website: sigmasport.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Stevig bevestigd
  • Duidelijk scherm
  • Prijs
  • Minpunten
  • Niet heel veel functies
  • Geen schermverlichting

De Sigma BC 5.16 is verpakt in een compact doosje. Met een grote ‘5’ verklapt hij al hoeveel functies erin schuilen: snelheid, afstand, totale afstand (van al je ritten bij elkaar), tijd en totale fietstijd. Installeren is simpel: het kleine tellertje is rechtstreeks verbonden met de snelheidssensor. Het draadje dat hiertussen zit, wikkel je eenvoudig via het stuur naar je voorvork. Ik gebruikte plakband om het draadje goed vast te maken. In het wiel moet een magneetje worden vastgeklikt: dit magneetje mag niet verder dan 5mm van de sensor verwijderd zijn. Om het eventuele ‘gat’ tussen de sensor en de magneet op te vullen, levert Sigma extra opvulblokjes mee. Dit werkt perfect, zelfs op een mountainbike. Het tellertje zelf plak je met de aanwezige plakstrip vast aan het stuur. Hoewel deze handelingen wat ouderwets op mij overkomen, zit alles toch degelijk vast. Zelfs tijdens stevige klappen blijft alles netjes zitten.

Vooral voor overdag

De teller doet wat het belooft. Niet meer, maar zeker niet minder. Als de wielgrootte goed is ingesteld (de handleiding, en zo nodig internet, helpt je hierbij), registreert hij de gegevens zoals het zou moeten. Om te vergelijken heb ik de afstand en snelheid steeds naast een moderne en duurdere fietscomputer gehouden. De Sigma gaf deze twee gegevens exact gelijk aan. De gegevens zijn duidelijk van het schermpje af te lezen, mits je niet in het donker fietst. Achtergrondverlichting hoort namelijk niet bij de vijf functies. De teller registreert automatisch de afstand zodra je gaat rijden, je hoeft hem dus niet eerst aan te zetten.

De Sigma BC 5.16 is iets kleiner dan de BC 9.16.

Conclusie

Deze Sigma is een uitstekende teller als je puur wilt weten hoeveel kilometer je hebt gefietst. Tijdens het fietsen kun je zien hoe snel je gaat, maar naderhand zie je geen gemiddelde. Kies voor deze teller als je gewoon lekker wilt fietsen. Terug naar de basis, zonder veel techniek. De smartphone kunt je ook in je broekzak laten zitten, want de tijd wordt gewoon op het schermpje aangegeven.

0 Reactie(s) op: Sigma BC 5.16 - Eenvoudig en betaalbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.