SIGMA Pure 1 ATS - De basis voor veel fietsers

Door: Erwin Visser | 09 juni 2018 09:24

Review

Voor de fietser die op zoek is naar een fietscomputer met enkel de basis is er genoeg te vinden. Snelheid, bewegingstijd en afstand is voor veel fietsers meer dan voldoende. Dit is precies wat de Sigma Pure 1 ATS biedt.

Sigma Pure 1 ATS

Prijs:
29,95 euro
Scherm:
4,5 cm x 2,9 cm (h x b)
Kleur:
Zwart en wit
Materiaal:
Kunststof
Verbinding:
Draadloos analoog
Gegevens:
Snelheid (met sensor)
Website:
www.sigmasport.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Duidelijk af te lezen
  • Strak design
  • Minpunten
  • Heeft geen tijdsweergave
  • Toont geen gemiddelde snelheid

De Pure 1 ziet er top uit, een mooi design met strakke lijnen. Doordat het scherm bijna doorloopt tot aan de rand is het scherm groot genoeg om alles goed af te kunnen lezen. Eenmaal verder uitgepakt kom ik de materialen tegen voor de montage en een instructieblad.

Draadloos

Een enorm pluspunt van de Pure 1 ATS is dat het een draadloos klokje is. De installatie is daarom niet ingewikkeld. Mijn advies: ga zelf aan de slag. Van het meegeleverde instructieblad werd ik namelijk niet veel wijzer. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

De snelheidssensor plaats je met het elastiek om je voorvork. Zorg dat de ontvanger die je op de spaken plaatst strak langs de sensor laat gaan. In de eerste kilometers verloor ik een aantal keer contact met mijn sensor doordat de afstand te groot bleek te zijn. De sensor vind ik redelijk los op de voorvork zitten, maar dit zou je eenvoudig op kunnen lossen door gebruik te maken van tiewraps.

Instellen en rijden maar

De Pure 1 ATS heeft twee knoppen: de ‘set’-knop op de achterzijde en de bedieningsknop aan de voorzijde. Doordat de Pure 1 niet heel uitgebreid is, zijn de instellingen redelijk eenvoudig. Zodra je de juiste maat van de banden hebt gevonden en hebt aangegeven of je in km/h of mp/h gemeten wilt worden ben je klaar om te gaan. De Pure geeft niks meer dan nodig. Snelheid, bewegingstijd en afstand. Op een tweede scherm, te bedienen met de knop aan de voorzijde, kun je ook de totale bewegingstijd en de totale afstand vinden. Ik mis hier wel de gemiddelde snelheid, iets waar ik zelf echt wel behoefte aan heb als ik op de fiets zit. Maar dat is persoonlijk: misschien is de gemiddelde snelheid voor jou niet zo belangrijk.

Voor de fietser die zich niet druk maakt over de gemiddelde snelheid, Strava-tijden, hartslagzones en cadans geeft de Pure alles duidelijk weer. De Pure heb ik samen getest met de Wahoo ELEMNT Bolt. Niet om deze onderling te vergelijken, maar wel om te zien of de aangegeven snelheid overeenkomt. De Bolt is GPS-gestuurd; beide snelheden lijken inderdaad goed overeen te komen.

Conclusie

De Sigma Pure 1 is een prima apparaat voor de fietser die genoeg heeft aan de basisinformatie. Wel jammer dat je naast deze basis geen informatie krijgt over je gemiddelde snelheid. Heb je geen behoefte aan allerlei extra’s, dan is de Sigma Pure 1 een goede keuze. Bovendien ziet deze draadloze versie er ook nog eens gaaf uit.

0 Reactie(s) op: SIGMA Pure 1 ATS - De basis voor veel fietsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.