Simpele appmaker lokt ontwikkelaars naar Windows Phone

Door: chris-koenis | 07 augustus 2013 15:06

Apps & Software

Om app-ontwikkelaars, bedrijven en evenementen naar het Windows Phone-platform te lokken, biedt Microsoft sinds woensdag een vereenvoudigde appmaker aan voor het bouwen van applicaties.

Windows Phone App Studio (nog in bèta) laat gebruikers via de webbrowser in vier stappen een eigen app maken voor Windows Phone. Na het kiezen van een template kan door het importeren van eigen data, afbeeldingen of webcontent een app in elkaar gezet worden. Ook het toevoegen van HTML-code is mogelijk.

Code downloaden

De tool is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 10, maar kan ook via andere browsers worden gebruikt. Eenmaal voltooid kan de app worden gedownload op je eigen telefoon of gedeeld worden via de Windows Phone Store, schrijft Microsoft op zijn ontwikkelaarsblog.

Hiermee biedt Microsoft mensen die niet kunnen programmeren de kans om een eigen app te bouwen. Ook wil het ontwikkelaars stimuleren om het Windows Phone-platform te omarmen. Zij kunnen voortborduren op de downloadbare code die de Windows Phone App Studio na het voltooien van een app aanbiedt.

App-achterstand

Microsoft doet er alles aan om het gat met de concurrentie te verkleinen. Eind juli pronkte Android met het passeren van de grens van 1 miljoen apps in Google Play. Daarmee haalde het Apple's iOS in, dat circa 900.000 apps telt voor de iPhone en iPad.

Hoewel er steeds meer Windows Phone-apparaten op de markt verschijnen, zoals onlangs nog nieuwe Lumia-modellen van Nokia, telt de Windows Phone App Store met zo'n 160.000 apps nog slechts een fractie daarvan. Met name extreem populaire apps zoals YouTube of Instagram maken niet zonder slag of stoot de overstap naar Microsofts mobiele platform.

Microsofts App Studio nader uitgelegd in video:

[youtube]v1P8Auyy6jw[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Simpele appmaker lokt ontwikkelaars naar Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.