Sitecom MD-272

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 april 2012 13:17

Apps & Software

Sitecom kennen we vooral van netwerkproducten, maar heeft ook mediaspelers in het assortiment. Wij kregen de MD-272 met 2TB-schijf onder ogen. Kan Sitecom mee met het geweld van innovatieve fabrikanten als AC Ryan, Syabas en Mede8er?

De vormgevers hebben erg hun best gedaan om van de MD-272 een mooi kastje te maken. De behuizing bestaat voor het grootste gedeelte uit zwart kunststof met pianolak-look, met aan de boven- en onderkant een doffe rand. Vingerafdrukken zijn helaas niet te vermijden. Aan aansluitingen is geen gebrek, alle hedendaagse audio- en video-uitgangen zijn op het apparaat te vinden. Aan de binnenkant zien we een Samsung-schijf van 2 TB. Ruimte genoeg dus om bestanden op de mediaspeler te plaatsen. De mediaspeler heeft daarnaast twee usb-poorten en een netwerkaansluiting om andere mediabronnen aan te spreken. Via een gebruiksvriendelijke wizard stelt u de taal, resolutie en internetverbinding in. Het hoofdmenu vinden we niet prettig, omdat de subcategorieën een erg klein lettertype hebben. De meegeleverde afstandsbediening is bovendien niet handig. Hij is erg klein en ligt daardoor niet lekker in de hand. De Sitecom MD-272 bevat de Realtek RTD1185-chipset en speelt alle bekende mediaformaten af. Verder bevat deze mediaspeler weinig extra's. Zo kunt u bijvoorbeeld geen filminformatie van het web downloaden. Wel zijn er enkele webdiensten beschikbaar, waaronder YouTube, Facebook en Yahoo.

Conclusie

Erg spannend is de MD-272 niet, want bijzondere functies zijn we niet tegengekomen. Geen probleem, want niet iedereen zit te wachten op internettoegang via een browser en talloze apps. Aan de configuratiewizard is te merken dat Sitecom het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk mensen gemakkelijk met het apparaat overweg kunnen en de werking ervan begrijpen. Dat verklaart ook dat de Engelstalige handleiding geen instructies bevat om de harde schijf te verwisselen. Jammer, want de ingebouwde 3,5inch-schijf kan het vroeg of laat begeven. Samenvattend is de MD-272 een no-nonsense mediaspeler voor de doorsnee gebruiker. Als u meer wilt doen dan alleen maar films en muziek afspelen, kunt u beter even verder kijken.

Sitecom MD-272

Prijs € 229,99

Multimediaprocessor Realtek RTD1185

Geteste firmware-versie 346733B.296

Videoformaten Mkv, avi, vob, iso, ifo, dvr-ms, asf, mov, dat, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, asp, avc, h.264, wmv9, vc-1, divx, xvid

Audioformaten Mp3, mp2, wav, aac, flac, wma, ogg, pcm, lpcm, ac3, Dolby Digital, DTS

Afbeeldingsformaten Gif, bmp, jpeg, tif, png

Ondertitels Srt, smi, sub, ass, ssa

In- en uitgangen HDMI 1.3a, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, ethernet 10/100

Oordeel 6/10

Pluspunten

Mooie vormgeving

Tien jaar garantie

Speelt alles af

Minpunten

Kleine letters menu

Kleine afstands­bediening

Harde schijf niet ver­wisselbaar

1 Reactie(s) op: Sitecom MD-272

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 december 2013 11:59 Anoniem
    Goeie morgen ik zou graag willen weten hoe ik kontact kan maken met mijn pc dat lukt mij niet email adres mansveld50@planet.nl
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.