Sitecom TV Media Player MD-270

Door: frank-de-graaf | 20 mei 2010 11:33

Overige elektronica

Sitecom is geen bekende naam op het gebied van mediaspelers, maar met de MD-270 heeft het bedrijf een leuke en goedkope speler op de markt gebracht.

De MD-270 is een kleine simpele speler zonder ingebouwde harde schijf, die in staat is om full HD-films weer te geven op uw televisie. Wat direct opvalt, is het bedieningsgemak. De menu’s zijn duidelijk vormgegeven en ondanks de kleine en wat onhandige afstandsbediening is de speler prima te bedienen. Bij alle belangrijke instellingen wordt u automatisch met een wizard op weg geholpen. Het configureren van het netwerk is een fluitje van een cent, zeker in combinatie met andere producten uit de Smart Living-lijn.

Voor deze prijs kunt u niet de mogelijkheden van de topspelers verwachten. Ondersteuning voor Blu-ray-menu’s ontbreekt en ook verslikte de speler zich tijdens onze test nog in films met een WMA Pro-audiospoor, hoewel dit formaat volgende de specificaties wel af te spelen moet zijn. Inmiddels heeft Sitecom nieuwe firmware ontwikkeld die het probleem oplost. De MD-270 heeft een composiet- en een HDMI-uitgang.

Het downmixen van DTS-geluid werd tijdens onze test nog niet ondersteund, maar ook deze mogelijkheid is inmiddels door Sitecom toegevoegd. Alle films speelt dit kleine spelertje probleemloos af. De echte kracht komt vrij in combinatie met de andere apparatuur van Sitecom. Het kostte nog geen vijf minuten om alles probleemloos aan de praat te krijgen.

Kortom, de MD-270 is een prettig geprijsde speler die door het ontbreken van een ventilator volledig stil is en dankzij de prettige bediening zelfs door mensen met twee linker IT-handen te bedienen is.

Na onze test heeft Sitecom de firmware van de MD-270 bijgewerkt, waardoor DTS downmixing en WMA Pro nu wel volledig ondersteund worden. De firmware voor de MD-270 kunt u downloaden op de website van Sitecom.

Sitecom TV Media Player MD-270

Prijs € 109,-

Videoformaten Mpeg1/2/4, wmv9, mkv, xvid, divx, avi, vob/iso/ifo, dvr-ms, asf, mov, dat (vcd/svcd)

Audioformaten Mp3, wav, aac, ac3, flac, wma, wma pro

Overige formaten Jpg, bmp, gif, tiff, png

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub, idx+sub

In- en uitgangen HDMI v1.3, composiet, s/pdif (optisch), ethernet 10/100-netwerk, 2 usb-host aansluiting

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen NTFS en FAT

Garantie 10 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Prettige prijs

Bijzonder lange garantie

Prettig te bedienen

Minpunten

Ondersteunt niet alle mediaformaten

Onhandige afstands­bediening

0 Reactie(s) op: Sitecom TV Media Player MD-270

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.