Skullcandy Grind Fuel - maakt muziek persoonlijk

Door: Wesley Akkerman | 21 februari 2022 17:16

Review

Met features als Skull IQ, waterdichtheid en Spotify Tap- en Tile-ondersteuning lijkt de Skullcandy Grind Fuel behoorlijk op de Skullcandy Push Active. Er is echter een aantal verschillen, waardoor je keuze toch juist nog op het ander model kan vallen. Dat verschil zit hem niet alleen in de prijs, maar ook een exclusieve functie als Personal Sound. Lees er meer over in deze Skullcandy Grind Fuel review.

Skullcandy Grind Fuel

Adviesprijs € 99,99
Kleur zwart
Verbinding Bluetooth 5.2
Accuduur 40 uur (totaal)
Gewicht 76 gram (oplaaddoosje)
Features microfoon, omgevingsgeluidmodus, IP55, stembediening
Opladen Usb-c, draadloos
Website www.skullcandy.eu
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Draadloos opladen
 • IP55-certificaat
 • Skull IQ
 • Personal Sound
 • Minpunten
 • Gaan diep in oren
 • Geen echte ruisonderdrukking
 • Knoppen op de oordoppen

Met een prijs 99,99 euro zit de Skullcandy Grind Fuel al redelijk aan de grens van het goedkope segment draadloze oordoppen. Maar daar dat is niet geheel zonder reden. De set biedt namelijk behoorlijk veel waar voor dat geld aan. Zo is er de technologie genaamd Skull IQ, waar we voor het eerst mee kennismaakten op de Skullcandy Push Active. Dit is technologie voor stembediening. 

Met een simpel commando (“Hey, Skullcandy”) spreek je de oordoppen aan en voer je een commando uit. Denk dan aan het pauzeren of afspelen van muziek of het aannemen van een telefoontje. Daarnaast activeer je Spotify, dankzij Spotify Tap, en roep je een eigen stemassistent op.

Skullcandy luistert naar je

Helaas is het zo dat je Skull IQ alleen in de Engelse taal gebruikt. Je geeft dus geen Nederlandse commando’s, zoals bij de Google Assistent of Siri. Voor het gebruik maakt het weinig uit welke commando’s je uit je hoofd wil leren, maar dan nog gaat het wellicht sneller wanneer de Nederlandse taal beschikbaar is in Nederland. 

Skull IQ reageert snel en accuraat. Wat we ook aan het doen waren, we kwamen geen moment tegen dat het platform ons niet hoorde. Wat wel jammer is: om van deze functie gebruik te kunnen maken, dien je altijd je locatie aan te hebben staan. Dat zorgt voor een hoger energieverbruik op je smartphone, dus dat is iets om rekening mee te houden.

Gelukkig zijn er alternatieve bedieningsmethoden beschikbaar. Je kunt altijd de muziek bedienen via een muziekstreamingdienst naar keuze. Ja, de Skullcandy Grind Fuel werkt nauw samen met Spotify. Maar aangezien je de oordoppen via bluetooth (versie 5.2) aansluit, bepaal je zelf welke dienst je gebruikt.

De oordoppen ondersteunen handelingen via de ingebouwde knop op de apparaatjes. Binnen de app stel je in wat één, twee of drie keer tappen doet; datzelfde geldt voor één seconde lang de oordop indrukken. Je hebt de keuze uit een aantal slimme functies. Denk dan aan Spotify activeren, je stemassistent oproepen of de Stay Away-modus activeren.

Slimme functies

De gratis Skullcandy-applicatie biedt een aantal slimme functies aan. Zo schakel je de stembediening in en uit, stel je de equalizer voor audio in luister je samen naar dezelfde muziek vanaf één apparaat wanneer je samen met iemand anders een ondersteund Skullcandy-product gebruikt. De equalizer heeft vier standaardprofielen, waaronder Custom, en is te combineren met de Personal Sound-functie. Dit is een optie die niet aanwezig is op de Push Active. 

Met Personal Sound stelt de app de audiokwaliteit in op jouw gehoor, zoals het bedrijf dat ook doet bij de Crusher Evo. Daardoor kan het zijn dat bepaalde elementen van de muziek net even wat beter naar voren komen dan je gewend bent.

Een andere, fijne functie van de Skullcandy Grind Fuel is de Stay-Aware-modus. Dit is de transparante modus. Omgevingsgeluiden worden versterkt wanneer je de functie activeert, waardoor je tijdens het hardlopen of wielrennen altijd goed hoort wat er om je heen gebeurt. De oordoppen hebben geen actieve ruisonderdrukking, maar kunnen wel degelijk enkele geluiden buiten de deur houden wanneer je de modus uitschakelt. 

Verwacht geen wonderen, maar de ruisonderdrukking die er is, is subtiel en kun je op sommige momenten echt wel waarderen. Daarnaast maak je met een druk op de oordop een foto en vind je de oordoppen altijd terug dankzij de ingebouwde Tile-ondersteuning.

Ruimte voor warme tonen

De Skullcandy Grind Fuel hebben redelijk grote drivers van twaalf millimeter. Ze zijn dus twee keer zo groot als in de Push Active. Onder meer dit aspect zorgt ervoor dat de audiokwaliteit van een hoger niveau is. Er is namelijk veel meer ruimte voor audiobeleving. Tonen zijn warmer, rijker en dieper. Daarnaast gaan ze ook mooi de breedte in, waardoor je behoorlijk wat meekrijgt van de verschillende lagen in de muziek. 

Toegegeven, naast een duurder product van Sennheiser hoor je echt wel verschil, maar voor 99 euro kun je veel slechter treffen. Met zo’n uitspraak doen we dit setje echter geen recht aan, aangezien de geluidskwaliteit echt goed te noemen is.

De equalizer kan een grote rol in de audiobeleving spelen. Zeker wanneer je het persoonlijke geluid activeert. In het geval van ondergetekende kwamen de hogere tonen een stuk beter uit de verf, zonder dat dit echt ten koste gaat van de lagere tonen. Wellicht dat de tonen in het midden daardoor een beetje naar de achtergrond verdwijnen. 

Een nadeel van de oordoppen is dat ze echter diep het gehoorkanaal ingaan en dat dat voor irritatie kan zorgen, maar dat is even aanvoelen wat voor jezelf het prettigst is. Een ander nadeel is dat niet elke genre geschikt is voor de producten van Skullcandy, een kanttekening die we vaker plaatsen. De oordoppen floreren bij elektronische muziek.

Skullcandy Grind Fuel – conclusie

Er zijn veel dingen om van te houden als het om de Skullcandy Grind Fuel gaat. Zo zijn we onder de indruk van de audiokwaliteit (binnen dit segment) en maakt Personal Sound de muziek echt persoonlijk. Daarnaast zien ze er iets beter uit dan de Push Active-oordoppen en zijn we tevreden over de verschillende bedieningselementen.

De accu in de oordoppen gaat met negen uur iets minder lang mee dan de Push Active, maar een totale accuduur van veertig uur is desondanks meer dan genoeg voor de meeste luisteraars. Kan het beter? Ja, maar je betaalt hier 99 euro voor. Opladen kan overigens via usb-c of draadloos; daardoor hoef je dus niet met draden te rommelen.

In deze review vergeleken we veel met de Push Active van Skullcandy. Dat is niet gek, omdat de oordoppen een basis delen en kort na elkaar uitgekomen zijn. Maar binnen dit segment vind je natuurlijk nog veel meer moois. Als je in de markt bent voor een nieuw setje oordoppen van ongeveer honderd euro, dan kun je ook eens de 1More ColorBuds2 overwegen. En anders doe je er goed aan de OnePluds Buds Z2 of de Nothing Ear 1 in overweging te nemen.

0 Reactie(s) op: Skullcandy Grind Fuel - maakt muziek persoonlijk

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.